Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Τέσσερις μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην έρευνα της Public Issue

καφενείο

Τέσσερις μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην έρευνα της Public Issue

Η έρευνα της Public Issue, που θα παρουσιαστεί αύριο στην «Καθημερινή της Κυριακής» και απόψε το βράδυ στο δελτίο του ΣΚΑΙ, καταδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ υφίσταται δραματική φθορά ενώ για πρώτη φορά στις έρευνες που πραγματοποιούνται από τηνPublic Issue, φαίνεται να προηγείται η Nέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εν λόγω έρευνα προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία θα λάβει σε τυχόν επικείμενες εκλογές το ποσοστό του 31%, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ μόλις το 27%.

Αναλυτικότερα, το Βαρόμετρο της Public Issue, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιάσει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής καταγράφουν πολλαπλές ανατροπές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής...

«Είναι τέτοια τα στοιχεία που φαίνεται ότι κλείνει μία περίοδος της μεταπολίτευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μαυρής έκανε λόγο για απόρριψη των κομμάτων και πολιτική μετατόπιση της κοινής γνώμης.

«Θα ενισχυθεί το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’. Πάνω από 2 εκατ. κινητοποιούνται πανελλαδικά» εκτίμησε. Η Public Issue έχει στο Βαρόμετρο ειδική ενότητα για τους «Αγανακτισμένους».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα, με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται πάντως κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι μία κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και καταρρέει δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Μπορεί να μετατραπεί το ερώτημα σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί τεράστια πόλωση» προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου