Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

"Ελεύθερος σκοπευτής"- Λιβανιστήρι του ναζισμού

Για τις "πατριωτικές" απόψεις αντιΓερμανισμού, αντιΜερκελισμού, αντιΔ'Ραιχισμού κλπ. και το που είναι το πιο πιθανό να καταλήξουν μέσα στο μπέρδεμα και τη γενικολογία τους, που πρώτα άπ'όλα κρύβει τις ευθύνες του καπιταλισμού πίσω από πρόσωπα και κράτη, τα έχουμε πει. Για το Γ.Τράγκα, του καραδεξιού λαικισμού που μοιάζει και ολίγον αριστερός, επίσης τα έχουμε πει. Η τελευταία εκπομπή του "ελεύθερου σκοπευτή" έδειξε ακόμη περισσότερα από όσα σκεφτόμασταν.

Λιβανιστήρι του ναζισμού

902.gr

Βήμα προβολής, εξωραϊσμού και «εξανθρωπισμού» του φασιστικού - ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής παρείχαν ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ και η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα την Κυριακή το βράδυ. Τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Παππάς, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης και Ματθαιόπουλος) κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Τράγκα και από κοινού, παρουσιαστής και προσκεκλημένοι, έπλεξαν το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής, λιβάνισαν το φασισμό, αθώωσαν τα εγκλήματα των ναζί και των στρατιωτικών καθεστώτων στην Ελλάδα.

Επί δύο ώρες, οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν το «ελευθέρας» να παρουσιάζουν τις θέσεις τους εξωραϊσμένες, να εμφανίζουν εαυτούς ως «αντισυστημικούς», δημοκράτες, αδικημένους κ.λπ., χωρίς να αντιμετωπίσουν κανενός είδους αντίλογο ή έστω ένα στρίμωγμα από τον δημοσιογράφο.

Δεν κάνει εντύπωση που τηλεοπτικό κανάλι τύπου ΣΚΑΪ δίνει βήμα προβολής στους ναζί της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός και μόνο ότι ο ΣΚΑΪ επιλέγει να στήσει μια εκπομπή για την προβολή της Χρυσής Αυγής πρέπει να προβληματίσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ούτε προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι αυτή την αβάντα τους την έδωσε ο Γ. Τράγκας και μάλιστα σε πολύ φιλικό κλίμα, από την έναρξη ακόμα, διευκρινίζοντας ο ίδιος ότι σε άλλες εκπομπές του οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής του «έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις» και σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή έχει «ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις». Ο Γ. Τράγκας επιχείρησε να πείσει ότι «τον χωρίζει άβυσσος» με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά ότι πρέπει να έχουν βήμα να μιλήσουν επειδή όλα τα άλλα κανάλια δεν τους καλούν. Λειτούργησε ως εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να παριστάνουν τους υπερασπιστές του λαού, τους «αντιστασιακούς» στην «κατοχή της Μέρκελ»...

Οσο επικίνδυνη είναι η Χρυσή Αυγή για το λαό και πρέπει να απομονωθεί, άλλο τόσο είναι και ο κάθε Τράγκας, που την εξωραΐζει και ρίχνει γέφυρες μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου