Τρίτη 16 Απριλίου 2013

... ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ;

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Σημαντική πτώση της τάξης του 8% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν τα επίσημα στοιχεία» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΡΕΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠ' ΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ: «Οι επισφάλειες στα τραπεζικά δάνεια στην Ελλάδα, θα ξεπεράσουν το 30% έως το τέλος του 2013, προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος μάλιστα υπογραμμίζει πως το ποσοστό αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί περαιτέρω το 2014 και θα αγγίξει σε ποσοστό το 40%» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»: «Κλειδί» θεωρείται η στάση της πλευράς Λάτση, που έχει αποκτήσει το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής (...) Να υποθέσουμε πως η πλευρά Λάτση είναι διατεθειμένη να "κάψει" (λόγω της αρνητικής καθαρής θέσης 2,8 δισ. ευρώ της Εθνικής) περί τα 40 με 60 εκατ. ευρώ για να κάνει το χατίρι της κυβέρνησης; Δύσκολο, αν θυμηθούμε πως ο επιχειρηματίας από το 2007 μέχρι πέρυσι τον Ιούλιο ουδέποτε έβαλε το χέρι στην τσέπη για ένα ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει κεφαλαιακά τη Eurobank» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΑΠΟΔΑ: «"Καλά νέα. Εχουμε συμφωνία". Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του στις 10.30 το πρωί σήμερα, Δευτέρα, ο Πολ Τόμσεν στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου»(στα ΝΕΑ).

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: «Η Ευρωζώνη, μετά τη σύντομη ανάκαμψη που διαδέχτηκε τη βαθιά ύφεση του 2008-9, άρχισε να βυθίζεται πάλι στην ύφεση από το β΄ 6μηνο 2012 (...) Στην Ιταλία το ΑΕΠ θα μειωθεί 1,3% και το χρέος θα φτάσει το 130,4% του ΑΕΠ, στην Ισπανία καταρρέει η βιομηχανική παραγωγή, τη Γαλλία της βαθιά διαβρωμένης ανταγωνιστικότητας οι αγορές την τεστάρουν ως τον επόμενο στόχο, η Γερμανία μετρά μείωση των εσόδων από εξαγωγές στην Ευρώπη (...) Η ύφεση οδηγεί την Ευρωζώνη σε διάλυση (...) Η Ευρωζώνη οδηγείται στην καταστροφή (...) με τρόικα, ευρωπαϊκές «task force» και τρία κόμματα στην κυβέρνηση, η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου