Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Η αμνησία και η δήλωση μετανοίας

902.gr


Ο κ. Θ. Καρτερός δεν εννοεί να κάτσει στ’ αυγά του και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Με άρθρο του στην «Αυγή» ωρύεται γιατί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία του στη συγκέντρωση για τη στρατιωτική δικτατορία στις 22 Απρίλη αναφέρθηκε στην αντιδικτατορική πάλη του λαού και ταυτόχρονα στα διδάγματα για τη σημερινή εποχή, κάνοντας κριτική στην πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κόμματα, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, στο άρθρο του ενοχλείται ιδιαιτέρως για την κριτική που κάνει το ΚΚΕ στην αστική διαχείριση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο ίδιος να ξεχνάει ή να θεωρεί τιμή του την αποκήρυξη του παρελθόντος του και να κάνει συνεχώς δηλώσεις μετανοίας, δεν μπορεί όμως να απαιτεί να γίνουμε όλοι το ίδιο.

Βεβαίως, το ΚΚΕ πάλευε ενάντια στη δικτατορία και καλούσε σε πανστρατιά για την ανατροπή της, δίνοντας οι κομμουνιστές το παράδειγμα. Ξεχνάει, όμως, ο Θ. Καρτερός ότι δεν πάλευαν το ίδιο όλοι και κυρίως δεν είχαν όλοι τον ίδιο σκοπό. Εκείνο, όμως, που κυρίως δε θέλει να θυμάται είναι ότι και τότε δεν ήταν μικρότερης σημασίας οι αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις για καίριας και στρατηγικής σημασίας ζητήματα. Για παράδειγμα, δε θέλει να θυμάται τη στάση του λεγόμενου ΚΚΕ εσωτερικού, προγόνου του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβλεπε με θετικό μάτι τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση της χούντας με τον Μαρκεζίνη, όπως επίσης δε θέλει να θυμάται την περιβόητη Εθνική Αντιδικτατορική Δημοκρατική Ενότητα (ΕΑΔΕ) του ΚΚΕ εσωτερικού. Δείχνει να ξεχνάει γιατί το ίδιο ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα του η «Αυγή» και ο ίδιος υποστηρίζουν και για σήμερα. Όταν έχει τεθεί μπροστά μας το πρόβλημα της απαλλαγής του τόπου από τη δικτατορία των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η ομπρέλα τους, ο κ. Καρτερός και ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούν σε ενότητα για να κυβερνήσουμε με τους υγιείς επιχειρηματίες, να επεξεργαστούμε μια νέα στρατηγική για την ΕΕ και να εξανθρωπίσουμε το σύστημα. Για μια φιλελευθεροποίηση του συστήματος μέσω ενός νέου Μαρκεζίνη ή για μια νέα Εθνική Αντιδικτατορική Δημοκρατική Ενότητα.
Ο ίδιος μπορεί να γλείφει εκεί που έφτυνε. Ε! Δεν πάει πολύ να θέλει να του μοιάσουν όλοι; Αλλά είπαμε, η κολοβή αλεπού θέλει όλες τις αλεπούδες κολοβές.
902.gr

3 σχόλια:

 1. Λέει ο σοφός λαός μας :

  Τον οπορτουνιστή όσο κι αν τον ... πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι περισσότεροι, ακόμη και άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στο ΚΚΕ νομίζουν ότι το ΚΚΕ και ο Συριζα βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, απλά ο Συριζα εγκαταλείπει ένα βήμα πριν.
  Δεν είναι έτσι. Αυτό που στοχεύει το ΚΚΕ είναι άλλης ποιότητας. Μαθηματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ένα αναφέρεται σε σύστημα 2 επιπέδων ενω το άλλο σε σύστημα 3 επιπέδων.Σε τι μπορεί να συναντηθούν αυτά; Σε ότι συναντιέται η πραγματικότητα με τη φωτογραφία της.
  Βέβαια σιγα σιγά αυτοί βάζουν στο συρτάρι και τη φωτογραφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το φοβερό για τον Καρτερό είναι πως στα χρόνια της χούντας όντας στρατευμένος στις γραμμές της ΚΝΕ έδινε σκληρές μάχες κατά του λεγόμενου ΚΚΕ εσ!!! Ήταν απο τους πρωτοπόρους εκίενης της μάχης! Τώρα γλύφει εκεί που έφτυνε και γι αυτό χύνει δηλητήριο για να μη τον πάσουμε με τις πέτρες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή