Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Α.Παπαρήγα: "Η διαμόρφωση της συνείδησης, προιόν της συμμετοχής στην ταξική πάλη"

Απόσπασμα από την ομιλία της Α.Παπαρήγα στη συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας

"...Aς σκεφτούμε και το εξής πράγμα: Ποια είναι η πιο μαζική διαδικασία, από την άποψη του αριθμού της συμμετοχής του λαού σε πολιτικές δραστηριότητες; Είναι η εκλογική μάχη. Πριν απ’ όλα η μάχη των εθνικών εκλογών, εδώ έχουμε το μάξιμουμ της συμμετοχής, ακόμα και όταν έχεις αποχή, που τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αποχή. 4, 5, 6 εκατομμύρια και πάνω συμμετέχουν στις εκλογές. Πόσοι συμμετέχουν στις απεργίες; Πόσοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις; Πόσοι είναι γραμμένοι στα σωματεία τους - εμείς λέμε ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις. Πόσοι συμμετέχουν σε διάφορες συσπειρώσεις, δραστηριότητες;
Η ψαλίδα ανάμεσα στη συμμετοχή στην κάλπη και στη συμμετοχή στους αγώνες, χωρίς να παίρνουμε υπόψη με ποια συνθήματα, κάτω από ποια πολιτική επιρροή, η ψαλίδα είναι τεράστια.

Αυτή, λοιπόν, αν θέλετε, εκτός των πολλών άλλων, είναι και η διαφορά μας από τα άλλα κόμματα. Γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι η συνείδηση, η κοινωνική, η πολιτική, η ταξική συνείδηση όπως λέμε εμείς, δεν μπορεί να γίνεται μόνο με εκλογικά κηρύγματα και πολιτικές ομιλίες, δεν μπορεί να γίνεται μόνο με συνθήματα. Δεν μπορεί να γίνεται μόνο με προπαγάνδα και διαφώτιση, όσο και αν αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά, ιδιαίτερα για το ΚΚΕ, που είναι επαναστατικό, ανατρεπτικό κόμμα και έχει όλους τους άλλους απέναντί του. Έχει σημασία η προπαγάνδα, η διαφώτιση, πώς και με ποιον τρόπο τα λέμε, δεν το συζητάμε αυτό. Όμως η διαμόρφωση της συνείδησης, της τόλμης, της καλής ή άριστης επιλογής, είναι προϊόν συμμετοχής στην ταξική πάλη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου