Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνδικάτα- Αλληλεγγύη - Κανένας μόνος!

Τα σωματεία, αλλά και όλες οι συλλογικότητες, δεν παλεύουν μόνο "για το μεροκάματο". Παλεύουν για την ίδια τη ζωή.
Σήμερα η μαζικοποίηση τους έχει μεγαλύτερο νόημα από κάθε άλλη φορά.
Ιδιαίτερα από αυτούς που, όπως φαίνεται λογικό, τα εγκαταλείπουν όταν χτυπηθούν από την ανεργία.
Ο άνεργος, περισσότερο από κάθε άλλον, δεν πρέπει να μένει μόνος.
ΑΝ ΜΕΊΝΕΙ ΜΌΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ.
 Τα σωματεία δε μιλούν για αλληλεγγύη. Ειναι η αλληλεγγύη στην πράξη.

Η παρέμβαση του σωματείου οικοδόμων στη Λάρισα,  μπορεί και να σώζει κυριολεκτικά τη ζωή ενός άνεργου οικοδόμου που βρέθηκε να πιέζεται να φύγει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται...

Από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:

Παρέμβαση για άνεργο βαριά ασθενή


Με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισαςστη διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας εξασφαλίστηκε, για μια ακόμα βδομάδα, η παραμονή για νοσηλεία στο νοσοκομείο ενός άνεργου κι ανασφάλιστου οικοδόμου ο οποίος πάσχει από πολύ βαριά αρρώστια.

Το Συνδικάτο έγινε αποδέκτης της αγωνίας και απελπισίας της οικογένειας του οικοδόμου, η οποία δεχόταν πιέσεις να πάρει τον ασθενή από το νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα νοσήλια σε κάποια ιδιωτική κλινική και άρα η μόνη «επιλογή» που της έμενε ήταν να πάρει τον άνθρωπό της στο σπίτι, διακινδυνεύοντας, άμεσα, τη ζωή του.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ως ανθυγιεινή την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και καλεί τους οικοδόμους να διεκδικήσουν αγωνιστικά δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας για όλους, μέσω ενός αποκλειστικάδημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου