Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Να που "συμπτωματικά" ανησυχεί κι ο ΣΕΒ ...



Την Τρίτη το βράδυ(λίγο μετά τις 12) γράψαμε στο "Γιώργος Σαρρής" το άρθρο "Η ευελιξία που τυφλώνει"
Το άρθρο μιλάει για τη νέα στάση που κρατάει η ΝΔ γύρω από το ευρώ που και με σημερινές δηλώσεις Κεδίκογλου λεει πως "φετίχ είναι μόνο η πατρίδα"(τι λε ρε παιδί μου...)
Είπαμε εκεί πως η αλλαγή δεν μπορεί παρά να εκπορευόταν  από τους επιχειρηματικούς κύκλους που δεν νοιώθουν πια και τόσο ασφαλείς εντός ευρώ με τα όσα βλέπουν και επομένως αρχίζουν να κρατάνε και μια πισινή.
Αναρωτηθήκαμε φυσικά και για το τι θα πουν τώρα και όλοι οι "ευέλικτοι αριστεροί" που έλεγαν πως το σύνθημα "οχι στο ευρώ" από μόνο του είχε αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο και οδηγούσε στην δημιουργία αντικαπιταλιστικής συνείδησης.

Ακριβώς την επόμενη από την ημέρα που γράφτηκε αυτό το άρθρο "έσπασε ο διάολος το ποδάρι του" και είχαμε δηλώσεις του κ.Δασκαλόπουλου του ΣΕΒ.
Ο κ.Δασκαλόπουλος είπε "Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τελεί υπό αναθεώρηση και αυτό από μόνο του είναι παράγων αστάθειας και αβεβαιότητας. Η σημερινή άτυπη διάσπαση της Ένωσης σε Βορρά και Νότο μπορεί να βαθύνει ή και να οριστικοποιηθεί. Η Ελλάδα, ως ο κατεξοχήν αδύναμος κρίκος της ΕΕ, οφείλει να αφυπνιστεί και να προετοιμαστεί ανάλογα"
Η δήλωση επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που είπαμε την προηγούμενη ότι δεν βγαίνει από μόνος του ο κ.Κεδίκογλου(και η ΝΔ) που αρχίζει περίπου να μαλακώνει τα όσα σκληρά περί ευρώ έλεγε πριν. Οι εντολές και οι "ανησυχίες" για το ευρώ έρχονται από τα αφεντικά...
Αυτό δε λεει φυσικά ότι είμαστε μάντεις. Απλά ακόμα και  λίγη μαρξιστική λογική βοηθάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου