Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νίκη αλλά όχι θρίαμβος Μαντούρο στη Βενεζουέλα- "Χάσατε" λεει ο Καπρίλες

Nίκη του Ν.Μαντούρο στη Βενεζουέλα αλλά με μικρή διαφορά.
Ο Μαντούρο μετά την καταμέτρηση του 99,12% των ψήφων παίρνει το 50,62% (7.505.338 ψήφους)  έναντι 49,07%(7.270.403 ψήφους) που πήρε ο αντίπαλός του Καπρίλες, ηγέτης συνασπισμού περίπου 20 δεξιών και συντηρητικων κομματων.
Η συμμετοχή ήταν και πάλι μεγάλη στο 78,7% των 19εκ. ψηφοφόρων.

Ο Καπρίλες, όπως ήδη είχε προαναγγείλει δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, ανάβοντας έτσι το φυτίλι σε εξελίξεις που μάλλον εχουν προσχεδιαστεί από τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω του.
"Εσείς είστε οι χαμένοι" είπε στην πλευρά του Νικολας Μαντούρο κρατώντας στο χέρι μια λίστα από 3200 "παραβάσεις" που είχε φροντίσει να καταγράψει από τις  χθεσινές εκλογές.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος που έγινε από την εκλογική επιτροπή μιλά για τελικό και μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Ο Μαντούρο πάντως είπε πως δέχεται να επανακαταμετρηθούν οι ψήφοι των χθεσινών εκλογών.
Είναι καθαρό μάλλον ότι η Βενεζουέλα μπαίνει σε μια άλλη εποχή όξυνσης της ταξικής πάλης και θα έχουμε να μάθουμε πολλά και από τις εκεί εξελίξεις.
Είναι άραγε ο λαός έτοιμος και ικανός να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τις κατακτήσεις του μετά από 15 χρόνια παραμονής του PSUV στη διακυβέρνηση;

Το βίντεο είναι από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου