Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Γιατί είπε ΟΧΙ το ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ; Που πηγαίνουν τους καθηγητές;


Μπορει να πιστευεις οτι θες.
Ακόμη κι οτι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ειναι αγωνιστες ενω το ΠΑΜΕ απεργοσπάστες! Η ανοησια ήταν και ειναι ελεύθερη!
Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ λοιπόν υπερ απεργίας διαρκείας! Μα θα πείτε, αυτοί δε χτυπουσαν όλες τις κινητοποιήσεις; Ε, τώρα έγιναν συναγωνιστές! Τι μπορει να θέλουν άραγε; Το καλό του κινήματος;
Ενώ το ΠΑΜΕ θέλει το κακό του κινήματος; Πάει όσο μυαλό μου έχει αφήσει η τηλεόραση...
Όλες οι ασθένειες μπορεί να περάσουν. Το μίσος στο ΚΚΕ όμως αθεράπευτο.

Το ΠΆΜΕ όμως τι λέει; Είναι εναντίον των κινητοποιήσεων; Είναι εναντίον της απεργίας διαρκείας γενικά; Η μήπως για άλλο ανησυχεί κι ενδιαφέρεται;
Το ΠΑΜΕ δεν είναι εναντίον της απεργίας. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΜΙΑΣ ΛΆΘΟΣ ΑΠΕΡΓΊΑΣ που αντι να συσπειρώσει θα αποδυναμώσει κι άλλο.
Που ειναι το λάθος στο να γινει 48ωρη για να δουν αν έχει επιτυχία και να εκτιμήσουν οι Γ.Σ. αν μπορεί να συνεχιστει αυτή με διαρκείας; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ
Που ειναι το λάθος στο να ζητηθει και να επιδιωχθεί η συμπαράσταση των Συλ.Γονέων(και άλλων συλλόγων και σωματείων) πριν πάμε σε σε μια  έτσι κι αλλιώς τρομερά "ευαίσθητη" απεργία διαρκείας που δύσκολα θα βρει συμπαράσταση; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Που ειναι το λάθος στο να κανει απεργία όχι μόνο η ΟΛΜΕ αλλά και η ΔΟΕ που δεν έχει κάνει καν ΔΣ(!);Δε θίγεται η ΔΟΕ(9.300 αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια είναι υπό απόλυση); Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Που είναι το λάθος στο να επιδιωχθεί Πανδημοσιουπαλληλική συσπείρωση, αφού όλοι οι Δημ.Υπάλληλοι θίγονται από το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να εφαρμοστεί; Αυτό λέει το ΠΑΜΕ.
Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν προτάσεις του τύπου "24ωρη απεργία με μορφή 3ωρης στάσης" για να μη χαθεί το μεροκάματο, που έμπαιναν χθες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ από τους υποστηρικτές της απεργίας διαρκείας; Μήπως να πάρουν τους καθηγητές με τις πέτρες; Νοιάζεται κανείς γι αυτό;

Πως γίνεται αυτοί που δεν έκαναν καμία απεργία να θέλουν τώρα απεργία διαρκείας; Μηπως επιδιώκουν να σπάσει το κίνημα τα μούτρα του; Ενδιαφέρονται οι Συσπειρωσεις και οι Παρεμβάσεις γι αυτό; Η μήπως ικανοποιούνται που βρίσκουν ευκαιρία(προσωρινά) να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ;
Αλλά και τα δικά τους μέλη και υποψήφιοι, έκαναν τις απεργίες που προκυρήχθηκαν; Την επόμενη εβδομάδα ας φερουν τα εκαθαριστικά στις Γεν.Συνελεύσεις να δούμε πόσες απεργίες έκαναν.

Βούιξε το twiter που είπε ο Πορτοσάλτε "μπράβο" στο ΚΚΕ.
Σιγά τα σπουδαία!
H δουλεια του Πορτοσάλτε είναι να κτυπάει τον κυριο εχθρό των αφεντικών του.Που ειναι το περίεργο στο προβοκατόρικο μπράβο που παπαγαλίζουν λοιπόν;

Για να σταματήσει η διαστρέβλωση και το ψέμα ας ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι μια ματια στο τι λεει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 2/5:
"Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά μορφή πάλης και ως εκ τούτου δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την απεργία στις εξετάσεις, αρκεί η εκάστοτε μορφή πάλης να συνδέεται με προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα. Και τέτοιες προϋποθέσεις επιτυχίας κατά τη γνώμη μας είναι:
Η οργάνωση, ο σχεδιασμός του αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ενότητα του κλάδου, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αν είναι δυνατόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
Αιτήματα, πλαίσιο και προσανατολισμός πάλης που θα συμβάλει στη συμμαχία, στον κοινό αγώνα με εργαζόμενους γονείς, μαθητές, με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...κλπ.κλπ"


Οσοι έχουν μισος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ας το βγαλουν. Αυτη η ελευθερία παρέχεται χωρις όριο. Οι άλλες ελευθερίες θέλουν πάλεμα όμως. Κι εκεί κάποιοι δεν την παλεύουν με τίποτα.
Από κει και πέρα αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κίνημα και τη συνέχειά του, ας κλείσουν τα αυτιά στις φωνές και τα ύποπτα ουρλιαχτά των  αγωνιστών που μας προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά, από τα κυβερνητικά γραφεία ή τον καναπέ κι ας τραβήξουν το δρόμο τους μακριά από την τόση ελαφρότητα για τόσο βαριά και δύσκολα ζητήματα. 
Μέχρι τη νίκη.

4 σχόλια:

  1. Που πηγαίνουν τους καθηγητές;

    Στα βράχια...

    Διότι τον Ιούνη έχει συνέδριο η ΟΛΜΕ για ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ το χειμώνα. Έτσι υπολογίζουν να πάρουν αγωνιστικά παράσημα ανέξοδα, καθώς γνωρίζουν πως άμεσα η συγκυβέρνηση θα τους επιστρατεύσει και όπως δήλωσε ο δακίτης Παπαχρήστος μετά τη συνάντηση με Αρβανιτόπουλο προχθές, θα γυρίσουν με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία. Και χωρίς να έχουν χάσει ένα μεροκάματο, αμ πως... Αφού έχουν υπονομεύσει και ευτελίσει τον αγώνα, πριν καν αυτός αρχίσει.

    Παλιά τους τέχνη κόσκινο των Δακιτών, Πασκιτών και των άλλων αριστερούληδων αγωνισταράδων.

    Κατά τ' άλλα, όπως επισήμανες και συ, ευκαιρία για αντιΚΚΕ, αντιΠΑΜΕ ξέρασμα χολής, ειδικά των αριστερούληδων. Αλλά από ταξική συνείδηση, μπουζούκι και iq ραδικιού.

    Ελπίζω μόνο στη βάση, στις ΕΛΜΕ, να μην περάσει αυτή η τυχοδιωκτική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιωργο ξερεις πιο εειναι το προβλημα;

    Να εισαι ο μονος με τις σωστες θεσεις.
    Να εισαι ο μονος που παλευεις.

    και οι ακαπνοι, οι ξεπουληταδες, οι πουθεναδες, οι απεργοσπαστες,

    να ειναι στην επιθεση και να σε αναγκαζουν σε απολογια

    και να τρεχεις και να μη φτανεις.

    πως ειναι δυνατον;

    Πρεπει οταν εχεις ολους τους αλλους απεναντι σου και τα ΜΜΕ μεσα,

    οχι μονο να εχεις τη σωστη θεση,

    αλλα εξησου συμαντικο, με πιο τροπο την περνας προς τα εξω.

    σημερα θα επρεπε ολοι οι ξεπουλημενοι της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ

    να απολογοντουσαν απο τις τρυπες τους.

    Και να επιβεβαιβθει αυριο κι ολας η σωστη θεση του ΠΑΜΕ,

    εχεις χασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H απεργία αυτή δεν προτάθηκε για να γίνει. Προτάθηκε για άλλους όγους.
    1.Αυτός που λέει ο subutai red συν την κοκορομαχία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά κ ΠΑΣΟΚ.
    2.Μπας και φοβηθεί η κυβέρνηση(...χλωμό)
    3.Για να στριμώξουν το ΠΑΜΕ που φυσικά δεν θα προτεινε τέτοια ανόητη κινητοποιίηση που ήταν καταδικασμένη από πριν.
    Απορώ πως πιστεύουν διάφορες αριστερές παρατάξεις ότι η ΔΑΚΕ κ η ΠΑΣΚ θα ακολουθούσαν σε απεργία μέχρι τέλος. Ουτε μέχρι την 24ωρη δε θα φτάσουν καλά καλά.
    Οσοι έχουν σχέση με το σχολείο επίσης ξέρουν οτι πολύ μα πάρα πολύ δύσκολα θα πέρναγε στις ΕΛΜΕ η πρόταση. Αρα τι έκαναν; Ρίσκαραν να πάρει το ΠΑΜΕ μόνο του τις συνελεύσεις; Χλωμό...Μάλλον είχαν από πριν αποφασίσει ότι δε θα φταναμε εκεί. Ηξεραν λοιπόν οτι η κυβέρνηση θα αντιδράσει αυταρχικά, αυτοί θα έκαναν πίσω(περήφανα) και θα επιχειρούσαν μετά διαστρεβλώνοντας να βάλουν στο ίδιο γήπεδο τη στάση του ΠΑΜΕ και της κυβέρνησης("εναντίον της απεργίας").
    Εν τω μεταξύ το κίνημα θα είχε φέι ένα χοντρό χαστούκι, αλλά ποιος νοιάζεται. Επίσης θα είχαν συκοφαντήσει και αποδυναμώσει*έτσι πιστευουν) το ΠΑΜΕ που είναι η δύναμη που ως τωρα έκανε μόνη τις απεργίες(ΟΛΕΣ) και έδινε κάποιο κύρος και εγκυρότητα στις κινητοποιήσεις. Καταπληκτικό ενδιαφέρον για το μέλλον του κινήματος...
    Στο βάθος πάντως περνάνε κι άλλα από το μυαλό μου με δεδομένο ότι η κυβέρνηση το πάει γύρω-γύρω για να χτυπήσει με νόμο τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα. Κι εδώ η στάση που κράτησαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ την Πέμπτη το βράδυ οι συνδικαλιστές των άλλων(μέχρι που διακόπηκε η συνεδρίαση) έλεγε ότι συζητούσαν το ενδεχόμενο του 30% μινιμουμ συμμετοχής στις ΓΣ!
    ΑΥΤΌ ΒΈΒΑΙΑ ΘΑ ΉΤΑΝ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΔΏΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΆ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ.
    Η συνέχεια στην οθόνη της βδομάδας. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Antonxxx
    Δε νομίζω ότι το ΠΑΜΕ "τρέχει κ δε φτάνει" Αυτά είναι αναμενόμενα. Προφανώς και θέλουν προσοχή, αλλά δεν είδα να γίνεται κάποιο λάθος. Απλά,στο διαδίκτυο, φάνηκε να κάνουν ντου στο ¨προδοτικό ΠΑΜΕ", πράγμα για το οποίο διαρκώς θα υπάρχουν ευκαιρίες γι αυτούς που τις ψάχνουν. Το ΠΑΜΕ έκανε ένα βήμα συνεννόησης μαζί τους στη 48ωρη(για τις 17) αλλά δεν ηταν δυνατό να συμφωνήσει μαζί τους για να μην του την πέσουν.Αυτή η απεργία, ανα αποφασιζόταν, δε θα έφτανε ούτε στη 2η μέρα, κι όποιος έχει ελάχιστη πείρα μπορεί να το δεί.Η συμμετοχή στις απεργίες των καθηγητών είναι κάτω από 20% με όλους τους άλλους να μην κάνουν τις απεργίες(πλην ελαχίστων) ή να τις κάνουν πίρνοντας γονικές άδειες, ή προσποιούμενοι ξαφνικη ασθένεια για να μην τις χρεωθούν. Αυτό είναι το παράδειγμα που έχουν δώσει στον κλάδο. Τωρα πως θα έπειθαν να γίνει απεργία διαρκείας;
    Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί"και να επιβεβαιωθεί η γραμμή του ΠΑΜΕ έχεις χάσει". Στους καθηγητές ειδικά να είσαι σίγουρος ότι το ΠΑΜΕ έχει ήδη κερδίσει. Επίσης να ξέρεις ότι πριν πάρει την απόφαση του το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών είχε κάνει ένα κύκλο συζητήσεων ρωτώντας και την άποψη και την εκτίμηση-αν μπορούσε να γίνει απεργία στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΈς- εκπαιδευτικών που βρίσκονται κοντά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή