Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αμφιάλη στις 18 Σεπτέμβρη


Στην πλατεία Ζαρντέν στις 6 το απόγευμα, με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του Παύλου Φύσσα


Φωτό Αρχείου




Συλλαλητήριο μνήμης, και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία τουΠαύλου Φύσσα, οργανώνει ηΓραμματεία Πειραιά τουΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ., στηνπλατεία Ζαρντέν στηνΑμφιάλη.

«Τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013, νεοναζί μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποκάλυψαν με φριχτό τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο, δολοφονώντας στην Αμφιάλη τον άνεργο μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικό, Παύλο Φύσσα. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών, αγωνιστών, ενώ λίγες μέρες πριν, είχε γίνει δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Δεν ξεχνάμε. Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όλο αυτό τον κόσμο που έχει υποστεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο Φύσσα, που πριν ένα χρόνο δολοφονήθηκε. Έχουμε χρέος απέναντι στη νέα γενιά, να μην μολυνθεί από το ναζιστικό δηλητήριο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας. Η πάλη και ο αγώνας για καλύτερες μέρες, για διέξοδο από τη σημερινή πολιτική κατάσταση, δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από την πάλη ενάντια σε ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα όπλα του συστήματος. Δεν υπάρχουν λύσεις φιλολαϊκές και φιλεργατικές με ανάθεση σε επίδοξους σωτήρες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τους ναζί. Λύσεις υπάρχουν στην οργάνωση της πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Εκεί είναι η ελπίδα και η προοπτική.

Η Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, και γι' αυτό εγκληματική οργάνωση, που παίζει ρόλο μακριού χεριού του συστήματος, του κεφαλαίου. Έχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Αυτό το μίσος ήταν το κίνητρο που όπλισε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Είναι εγκληματίες επειδή είναι ναζί. Η εργατική τάξη, ο λαός, έχει τη δύναμη να τσακίσει το φασισμό. Μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση που να συμβάλει στην αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να μην περνά η σάπια ιδεολογία τους, το ναζιστικό τους δηλητήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου