Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Αριστερά με δεξιά ζαλάδα και στο βάθος μαύρο -Ένα άρθρο της Αυγής για το φεστιβάλ



4Οο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ και η Αυγή ξεσπαθώνει αποδίδοντας ...τα του Καίσαρος όπου νά 'ναι και τα του Θεού στην Αριστερά.

Διαβάζουμε με πικρό χαμόγελο το άρθρο του Πάνου Σκουρολιάκου. 

Ο Π.Σ. είναι στην κατηγορία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάν το βιογραφικό τους με τον γνωστό τρόπο:"Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ κλπ...".

Αφου κάνει μια θλιμμένη, νοσταλγικά γλαφυρή περιγραφή των ηρωικών πρώτων φεστιβάλ της ΚΝΕ αλλά και του Ρήγα (όπου ως Κνίτης λέει απαγορευόταν να πάει ενώ εγώ ως Κνίτης δε θυμάμαι να μου απαγόρεψε κανείς τίποτα τέτοιο, μάλλον σε άλλη ΚΝΕ θα ήμουν), προχωράει στα συμπεράσματα:

"Σαράντα χρόνια μετά λοιπόν. Ζώντας το χάος που έχει δημιουργήσει αυτή η περιβόητη και κατασκευασμένη κρίση, αναρωτιέσαι τι άφησαν αυτές οι διοργανώσεις. Ποια ήταν η δυναμική τους για το μέλλον -τότε- που τώρα έχει γίνει οδυνηρό παρόν; Θλίβεσαι όταν αναλογίζεσαι πως πολλοί από τους συμμετέχοντες στην κατασκευή της κρίσης ήταν παρόντες και παρούσες ως στελέχη στις γιορτές αυτές των πολιτικών νεολαιών της Μεταπολίτευσης. Δεν χρειάζονται ονόματα. Γνωστοί οι μαθητές των θρανίων της Αριστεράς που, μετά το πέρας των μαθημάτων, προσέφεραν υπηρεσίες στους -μέχρι πρότινος- πολιτικούς τους αντιπάλους."

Κι εκεί χαμογελάς πικρά με την αριστεροσύνη της σημερινής "Αριστεράς" που έχει οικοιοποιηθεί(κοινώς καπέλο)  με το ζόρι ο "δημοκρατικός" Συριζα.
Από την τραγική ανάλυση που λέει πως η κρίση είναι "κατασκευασμένη", θα μπορούσε να την αποφύγει το σύστημα δηλαδή αν άλλοι είχαν τη διαχείριση, μέχρι το άρωμα που μένει στο τέλος...
Αυτό που για άλλη μια φορά βρωμάει τελικά αστική προπαγάνδα που λέει πως όλοι φταίξαμε..., και μάλιστα κάποιοι από μας περισσότερο!
 Ποιοί:
Μα ποιοί άλλοι;
Οι άτιμοι οι αριστεροί... που πέρασν από την ΚΝΕ και κατάντησαν εκεί που κατάντησαν.
Αχ βρέ Αριστερά τι μας έκανες...
Για να είναι "μέσα" βέβαια ο Πάνος λέει στο τέλος πως πιστεύει "ακράδαντα πως τίποτα δεν πάει χαμένο" και πως "τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση"...

Μόνο που το άρθρο του λέει πως όλα πήγανε χαμένα, πως το μέλλον που έφεραν είναι το σημερινό οδυνηρό παρόν και πως τίποτα άλλο δεν άφησαν πίσω τα φεστιβάλ πάρα μόνο μια "κατασκευασμένη κρίση" που στην κατασκευή της συμμετείχαν οι τότε ΚΝίτες και Ρηγάδες.

Τόσο "Αριστεροί".

Τι άλλο θα έλεγαν δηλαδή αν έγραφαν γι αυτό οι αναλυτές της ΝΔ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου