Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οι τρομερές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ...


Καλύτερα να σιωπούν


(πηγή φωτό: ΑΡ)

Μετά από τις ευρωεκλογές του Μάη και την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΕΒ, δήλωνε τα εξής:

«Δεν δικαιούται (σ.σ. η κυβέρνηση) να μη λογαριάζει τη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα, δεν νομιμοποιείται, ηθικά και πολιτικά, να δεσμεύει με αποφάσεις πενταετούς ορίζοντα, την επερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως τη συμφωνία του πρώτου κόμματος στη χώρα, με βάση τα προχθεσινά αποτελέσματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν λαλίστατος σχετικά με διάφορες κυβερνητικές επιλογές, που ανήγαγε σε κορυφαία ζητήματα, που θα έπρεπε μάλιστα να απασχολούν το λαό, όπως για παράδειγμα ο... διορισμός του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον οποίο, παρεμπιπτόντως, σήμερα συναντιέται και ζητά συμβουλές. Για άλλες κυβερνητικές επιλογές δήλωνε ότι δε δεσμεύουν τη δική του μελλοντική κυβέρνηση.

Πριν από δύο μέρες επισημοποιήθηκε από την κυβέρνηση η συμμετοχή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επεμβάσεις που ξεκίνησε η λεγόμενη «Διεθνής Συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους"», που φυσικά δεν έχουν πραγματικό στόχο τους λεγόμενους τζιχαντιστές -τους οποίους με διάφορους τρόπους το προηγούμενο διάστημα στήριξαν οι ιμπεριαλιστές- αλλά την προώθηση των γεωπολιτικών σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Θα περίμενε κανείς την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή δεν ήρθε!

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε τόσο την επέμβαση όσο και την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, που εκθέτουν το λαό και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους.

Μάταια περιμέναμε να ακούσουμε την αντίδραση ή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ επ' αυτού. Για δυο μέρες εκκωφαντική σιωπή...

Αφού πέρασαν δυο μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μια ανακοίνωση - «μνημείο», όπου αναρωτιέται αν αυτή η απόφαση «εντάσσεται σε κάποια στρατηγική της Ελλάδας για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας, την ενίσχυση του διεθνούς της ρόλου» (!!!) και το γιατί στέλνονται πυρομαχικά μόνο στους Κούρδους του Ιράκ και όχι της Συρίας! Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή, που να εκφράζεται η εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την απόφαση, εκτός από την «γκρίνια» ότι οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στο στρατιωτικό αλλά να αναπτύσσονται και στο διπλωματικό πεδίο.

Μέχρι προχτές, αναρωτιόμαστε μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιολογεί ως «κρίσιμο θέμα» την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς (αν και δεν το πιστεύαμε). Με την ανακοίνωσή του, καταλαβαίνουμε πως απλώς δεν αμφισβητεί την ιμπεριαλιστική επέμβαση ούτε σήμερα, αλλά ούτε βεβαίως ως μελλοντική κυβέρνηση, και γι' αυτό δε δηλώνει την αντίθεσή του παρά τις όποιες παρατηρήσεις...

Βεβαίως, η στάση του αυτή είναι συνεπής, εάν κρίνουμε από τους όρκους πίστης στο ΝΑΤΟ που έδωσε πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας...

Καλύτερα, λοιπόν, να σιωπούν!

Αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη του Σαββάτου 27 Σεπτέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου