Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Λάκης: Σταθερά αντιΚΚΕ!



"Που είναι το ΚΚΕ"; φώναξε  με "ειλικρινή" αγωνία ο πάνσοφος καλοπληρωμένος Λάκης από την πρώτη κιόλας  φετινή του εκπομπή, δείχνοντας για άλλη μια φορά ποιος είναι ο στόχος του και ποιο το αφεντικό του.
Έφτιαξε μάλιστα κι ένα γελοίο αλλά πονηρό βιντεάκι όπου αναζητούσε με ...SILVER ALERT το ΚΚΕ!
Στο προβοκατόρικο βιντεάκι,ακόμη  και το απλησίαστο για οποιοδήποτε άλλο κόμμα γεγονός της 96χρονης ιστορίας, ζωής και δράσης του ΚΚΕ, περνούσε ως αρνητικό αφήνοντας τη στάμπα του γερασμένου.

Βέβαια από τη δική του πλευρά σωστά αναρωτήθηκε ο Λάκης.
Πράγματι είναι λίγο... ή μάλλον πολύ δύσκολο να ακουστεί η φωνή των κομμουνιστών στα χλιδάτα σκάφη και τα πάρτυ στις επαύλεις. Αλλού έπρεπε να συχνάζει ο Λάκης αν ήθελε πράγματι να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ αλλά θα ήταν λίγο δύσκολο για τις πλούσιες πια συνήθειες του.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση όμως είναι και η επιλογή της χρονικής στιγμής του πεσίματος.
Μόνο 3 μέρες πριν, το ΚΚΕ είχε κάνει μια πολύ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Ίλιον, με πολλές δεκάδες χιλιάδες λαού, με αίτημα όχι απλά την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά το ξερίζωμα αυτού του άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος. Μόνο που στα κανάλια που παρακολουθεί ο Λαζόπουλος τέτοιες αναφορές απαγορεύονται δια ροπάλου.

Μήπως όμως μπορεί να μας πει ο ταλαντούχος κατά τα άλλα Λάκης ποιο άλλο κόμμα έκανε ανάλογη συγκέντρωση κινητοποίηση τον τελευταίο καιρό;  Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και "κυβέρνηση εν αναμονή",  με τον οποίο για ευνόητους λόγος αγκαλιάζεται;
Μήπως επίσης μπορεί να ρίξει μια ματιά και να δεί, πως ακόμη και το κατακαλόκαιρο, δεν πέρασε βδομάδα χωρίς να κάνει το ΚΚΕ οι φίλοι και τα μέλη του κάποια μεγάλη κινητοποίηση, ξεπερνώντας πάντα τις δυνάμεις του, άλλοτε για τα δικά μας εσωτερικά σοβαρά ζητήματα, άλλοτε για τον κίνδυνο πολέμου με αφορμή την Ουκρανία, άλλοτε για τη σφαγή στη Γάζα αλλά και για ό,τι άλλο συνέβαινε.

 Που όμως περίμενε ν'ακούσει για όλα αυτά; Πάντως όχι στις παρέες του...

Είναι απίστευτο το πόσες χυδαιότητες πρόλαβε να χωρέσει στις 2-3 φράσεις της αναφοράς του ο ταλαντούχος, που ...συμπάσχει, τηλεοπτικά πάντα,  με το λαό κρατώντας όμως απόσταση ασφαλείας από τη φτώχεια του... και μαζί από την αλήθεια.
Μέχρι την κυβέρνηση του '89 θυμήθηκε, ξεχνώντας φυσικά να αναφέρει τις κρίσιμες λεπτομέρειες, λέγοντας προβοκατόρικα: "Δεν είναι βέβαια συγκυβέρνηση όπως το '89 το ΚΚΕ αλλά είναι μια αόρατη συγκυβέρνηση..."!!! Ποιο αντικομμουνιστής πηδάς στο γκρεμό....

Μόνο που ξεχνάει πως το ΚΚΕ μετράει στα μέλη του χιλιάδες απολυμένους που έχασαν τη δουλειά τους αυτά τα χρόνια στον αγώνα για την ανατροπή όχι μόνο των κυβερνήσεων των μνημονίων αλλά συνολικά της πολιτικής που τσακίζει το λαό παλεύοντας για έναν κόσμο καλύτερο.
Μόνο που το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που  δείχνει στην πράξη την αγωνία του για τους αγώνες και το λαικό κίνημα συνολικά, δίνοντάς του κυριολεκτικά  αίμα και ρεύμα και ζωή, κι απλώνοντας χέρι βοήθειας σε όποιους εργαζόμενους σηκωθούν να παλέψουν χωρίς να ρωτάει τι ψήφισαν ή τι θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Μόνο που το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δε μασαει τα λόγια του σε ό,τι αφορά τις πραγματικές αιτίες της λεηλασίας του λαού, ξεσκεπάζοντας με όποιο τρόπο μπορεί και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και  τις κυβερνήσεις που στηρίζουν και στηρίζονται από τους ιμπεριαλιστικούς αυτούς μηχανισμούς, πράγμα που φυσικά αποφεύγει προσεκτικά και ο ίδιος παρά τον άπειρο τηλεοπτικό χρόνο που εχει στη διάθεσή του.

Όμως όλα αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για πλούσιους και ...καταξιωμένους αγαπημένους των καναλιών καλλιτέχνες σαν το Λάκη Λαζόπουλο, που σιγά-σιγά αλλά σταθερά χάνει την επαφή του με το λαό και το ρίχνει στο φθηνό καλαμπούρι και τα άδεια αστειάκια χωρίς κανένα στόχο.

Ας αφήσει λοιπόν το ΚΚΕ στους δρόμους του κι ας βρει κάτι άλλο πιο ελαφρύ κι ανώδυνο για να παίξει.
Στην κόντρα με την ιστορία και την αλήθεια κανείς ποτέ δεν θα καταφέρει να βγει κερδισμένος.
Όσο ταλαντούχος κι όσο επιτυχημένος κι αν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου