Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η "Νέα Σπορά" κατά ΚΚΕ με όχημα το Ουκρανικό!

Αριστερά και πολιτική

Μάλλον πολιτική "περιέργεια"(;) βγάζει η ανακοίνωση της «Νέας Σποράς» που τρέχει να απαντήσει σε μια σύντομη ανακοίνωση 500 λέξεων του Γρ. Τύπου του ΚΚΕ, από εκείνες που απλώς θέτουν αρχικά ορισμένες θέσεις, με παράθεση κειμένου ανάλυσης 3.000 λέξεων! Γιατί τόση πρεμούρα να επιλύσει όλα τα προβλήματά της με το ΚΚΕ τοποθετούμενη επί του Ουκρανικού;









-Όσο για την ουσία των τοποθετήσεών της, το πόσο με το ένα πόδι ακουμπάει σε εθνικιστικές απόψεις, πίσω από υπαρκτά προβλήματα, δεν κρύβεται και λυπάμαι. Μου θυμίζουν τις παλινωδίες της ΚΔ στη δεκαετία του ‘20 και την εμπλοκή της σε εθνικά ζητήματα όπως της Μακεδονίας, με λάθος τρόπο (συμμαχίες και με εθνικιστές), δήθεν για να προωθηθεί η επανάσταση που τελικά μόνο σε καλό δεν βγήκαν. Όποιος βάζει μπροστά από την ταξική ανάλυση την συγκυριακή, εθνική θα την πατήσει σίγουρα. Και το ΚΚΕ την έχει πατήσει και είναι γνωστό αυτό, γι αυτό είναι τόσο φειδωλό στο να υποστείλει τη ταξική σημαία έναντι, πραγματικών εθνικών και εθνολογικών προβλημάτων.


-Όχι ότι οι κομμουνιστές δεν παίρνουν θέση για εθνικά ζητήματα, παίρνουν και πολεμάνε μάλιστα, όχι γιατί δεν υπάρχουν στιγμές για να διαλέξεις πού ο δικός σου ταξικός στόχος προωθείται καλύτερα, αλλά το θέμα που προκύπτει είναι να μη υποβιβάσεις τον ταξικό προσανατολισμό κάθε θέσης έναντι του εθνικού. Φοβάμαι ότι η ΝΣ αυτό κάνει. Και το κυριότερο, όταν έχεις να κάνεις με αντιθέσεις ιμπεριαλιστών σε εθνικά ζητήμτατα, πρέπει να είσαι πολυ προσεκτικός πως θα τους αντιμετωπίσεις υπέρ των λαών και χωρίς να ρίξεις νερό στο μύλο κανενός.


-Είναι πιθανόν η ΝΣ να καταλήξει, με τη λογική της, σε εθνικιστική θέση ντυμένη με πολύ λενινισμό.


-Διαβάζοντας πάντως την ανακοίνωση, διαπίστωσα ότι και ο Λένιν είναι… κατά της ανακοίνωσης του ΚΚΕ μιας και ο Λένιν, στα εθνικά θέματα είναι με τη… Ν.Σ.!!!

-Κάπου λέει η ΝΣ: «Η μόνη πρόταση που θα μπορούσε να διατυπωθεί ήταν η απαίτηση για άμεση αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, γιατί είναι οι φορείς του πολέμου. Η πρόταση αυτή απαιτεί, όμως, και την εναλλακτική λύση ως προς την κυβέρνηση που θα την υλοποιήσει, ένα κάλεσμα για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο, που με την κυβέρνησή του θα αναλάβει αυτό το καθήκον». Σε συνδυασμό με άλλα σχόλια, όπως «ο περιοριστικός χαρακτήρας της πολιτικής του Κόμματος» κλπ αφήνει να νοηθεί ότι το ΚΚΕ υποβιβάζει την έξοδο από ΝΑΤΟ ΕΕ, υποβιβάζει το αντιμονοπωλιακό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, επειδή θέτει καθαρά ταξικά το ζήτημα ης Ουκρανίας! Αν είναι δυνατόν!!! Από πότε ο ταξικός αγώνας είναι έξω από αντιμονοπωλιακά και αντιιμπεριαλιστικά μέτωπα;


-Επί της ουσίας, η ανακοίνωση της ΝΣ μάλλον σε οπορτουνιστικές δευτεροδιεθνιστκές θέσεις ολισθαίνει. Δεν θέλω να το πάω στα άκρα αλλά όλη η ανακοίνωση αυτό αναδύει.





-Τέλος, απ’ όλα πιο χειρότερη είναι η παράγραφος της ανακοίνωσης της ΝΣ που δήθεν κατακεραυνώνει τη θέση του ΚΚΕ η οποία αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία περαιτέρω εμπλοκή, καμιά συμμετοχή στα σχέδια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία». Η ΝΣ σχολιάζει ότι«Η πρόταση (του ΚΚΕ) ουσιαστικά δεν έχει κανένα πρακτικό πολιτικό αντίκρισμα, γιατί η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς είναι εμπλεκόμενη χώρα, θα εμπλακεί δε ακόμη περισσότερο στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στη Ρωσία». Μεγαλύτερη ηττοπάθεια και μοιρολατρική αποδοχή της κυριαρχίας των ιμπεριαλιστών δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ να ήταν!


-Όσο για την ανακοίνωση του ΚΚΕ, αν δεν τη συνδυάζεις με τη γενική πολιτική του σε αυτά τα ζητήματα, στο τέλος μπορείς να τη βγάλεις και φίλια προς… το Κίεβο αφού δεν ακολουθεί τις… λενινιστικές θέσεις της «Νέας Σποράς»!





Γι όποιον αμφιβάλει και έχει διάθεση να διαβάσει τις 3.000 λέξεις της ΝΣ μπορεί να δει τα κείμενα που αναφέρω εδώ:


http://www.neaspora.gr/?p=2243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου