Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ουκρανία: Παρατεταμένες εκρήξεις στο Ντονέτσκ

902.gr

Φωτογραφία αρχείου (Πηγή: ΑΡ)

Παρατεταμένες εκρήξεις ακούγονταν σήμερα(χθες Κυριακή) το πρωί από μια περιοχή στα βόρεια τουΝτονέτσκ ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς είπε ότι βλέπει πυκνό καπνό στον ουρανό.

Οι εκρήξεις προέρχονταν από μια τοποθεσία κοντά στοαεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις αν και η ίδια η πόλη είναι στα χέρια των πολιτοφυλάκων. Πηγές των ρωσόφωνων είπαν ότι το αεροδρόμιο έχει αδειάσει και η σύγκρουση επικεντρώνεται σε ένα κοντινό στρατόπεδο. «Ακούστε τον ήχο της εκεχειρίας» είπε ειρωνικά ένας από τους πολιτοφύλακες. «Εκεί πέρα γίνεται κανονική μάχη», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και στη Μαριούπολη, στην Αζοφική Θάλασσα νοτίως του Ντονέτσκ αναφέρθηκε παραβίαση της εκεχειρίας. Νωρίς το πρωί, η κατάσταση στη Μαριούπολη ήταν ξανά ήσυχη όμως στην ανατολική είσοδο της πόλης, κοντά στο φυλάκιο ελέγχου του ουκρανικού στρατού, ήταν εμφανή τα σημάδια από τη νυχτερινή μάχη. Ένα φορτηγό, σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου καιγόταν ακόμη ενώ πολλά κτίρια είχαν υποστεί ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου