Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Δείτε πόσο είναι το χρέος του πλανήτη - Στα 372 δισ. δολάρια το ελληνικό χρέος

Απολίτιστο στέκι



Σε 40 τρισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το χρέος όλων των χωρών της Γης. Δείτε online πως διαμορφώνεται το παγκόσμιο χρέος αλλά και κάθε χώρας ξεχωριστά.

Μία ιδιαίτερη εφαρμογή διαθέτει το Εconomist με βάση το οποίο ο καθένας μπορεί να βλέπει πως διαμορφώνεται το παγκόσμιο χρέος, δηλαδή όλων των χωρών του πλανήτη σε real time.

Με βάση αυτή την εφαρμογή το παγκόσμιο χρέος διαμορφώνεται στα 40,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό ιλιγγιώδες που ουδείς μπορεί να το υπολογίσει ή να το διανοηθεί. Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί κάποιος να δει ότι το παγκόσμιο χρέος το 1999 βρισκόταν στα 19 τρισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση μέσα σε 11 χρόνια κατά 21,5 τρισ δολάρια.

Εδώ μπορείτε να δει ο καθένας τόσο το παγκόσμιο χρέος όσο και το χρέος κάθε χώρας

Από τη συγκεκριμένη εφαρμογή προκύπτει ότι το χρέος της Ελλάδας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 372,4 δισεκατομμύρια δολάρια, που σε απλά λόγια σημαίνει πως ο κάθε Έλληνας με την γέννησή του είναι αυτόματα χρεωμένος κατά 33.888,60 δολάρια.

Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα με τον πίνακα του Economist πως η Ελλάδα το 1999 είχε χρέος 124,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο έχει αυξηθεί περίπου 250 δισ δολάρια μέσα σε διάστημα 11 ετών. Τότε, δηλαδή το 1999 ο κάθε Έλληνας ήταν χρεωμένος με 11.518 δολάρια.

Από τα πλέον αξιοσημείωτα αυτού του παγκόσμιου χάρτη χρέους είναι πως μία αφρικανική χώρα, η Μοζαμβίκη δεν χρωστά ούτε μισό δολάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου