Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τι θα ψηφίσω: Καλύτερα Παφίλη παρά με την Μπιρμπίλη

σίβυλλα

[προδημοσίευση από το Περιοδικό "Πολίτες"]
Επίκουρος καθηγητής Χημείας Τροφίμων
   
4.3.2010, 5 μήνες ΠΑΣΟΚ: οκτώ η ώρα το πρωί, ώρα να αφήσω το παιδί στον παιδικό σταθμό. Η κουβέντα με την δασκάλα του ήταν γύρω από τα μέτρα της Κυβέρνησης σχετικά με τα επιδόματα και τα «δώρα». Η δασκάλα στον παιδικό σταθμό θα χάσει πάνω από €1200 σε ετήσια βάση! Στο άλλο άκρο της εκπαιδευτικής πυραμίδας, στο Πανεπιστήμιο, η κατάσταση είναι χειρότερη: τα μέλη ΔΕΠ θα υποστούμε μείωση μισθού (ανάλογα με την βαθμίδα, όσο υψηλότερη η βαθμίδα τόσο μεγαλύτερη η μείωση) που ξεκινά από €1500 σε ετήσια βάση για τον Λέκτορα και φτάνει μέχρι και πάνω από €2200 για τους καθηγητές πρώτης βαθμίδας.
11.3.2010, πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων της Κυβέρνησης. Συλλαμβάνεται και …προφυλακίζεται για 43 μέρες ο Μάριος Ζέρβας. Ο Δάσκαλος κολύμβησης των παιδιών μου στο ΟΑΚΑ. Ακολουθεί ένα τσουνάμι συμπαράστασης στον Μάριο από συγγενείς, φίλους, γονείς με αποκορύφωμα μια μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Αθήνας στις 15.4.2010 (από όπου και η φωτογραφία http://www.zabetakis.net/files/images/end_of_stadiou.JPG). Η πολιτική πίεση στο ΠΑΣΟΚ μεγάλη. Ο Μάριος απελευθερώθηκε στις 23.4.2010. Ανήμερα του Άη Γιώργη! Τυχαίο;
Ο Μάριος Ζέρβας βγήκε (από την φυλακή). Η Ελλάδα μπήκε (στην φυλακή-ΔΝΤ). Και ως γνωστό, η Ιστορία πάντα επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Το 1453 το Βυζάντιο (επί Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου) έπεσε στους Οθωμανούς. Το 2009 και το 2010 η Ελλάδα (με καπετάνιους τους Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου) με υποτελείς, πολυδάπανες και εν τέλει ανήθικες πολιτικές υποχρεώθηκε από τους σύγχρονους «αυτοκράτορες» (spreads και αγορές) στην υποτέλεια του ΔΝΤ. Τώρα που έχουμε υποδουλωθεί ως χώρα στις...

 οικονομικές πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ χωρίς δικαίωμα λόγου, καλό είναι να το φιλοσοφήσουμε και να ξαναδιαβάσουμε Ιστορία! Το χρωστάμε στα παιδιά μας! Αφού εμείς δεν είμαστε ελεύθεροι, ας φροντίσουμε να αποκτήσουν εκείνα ελεύθερο πνεύμα. Αρετή, τόλμη κ.λπ. Δύσκολα πράγματα.
Στις 7 του Νοέμβρη έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε! Έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες αλλά και να εκφράσουμε τα θέλω μας!
Τα δεδομένα; Στο μικρόκοσμο της Νέας Φιλαδέλφειας τα δεδομένα είναι πολλά. Ο νυν δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας που είχε εκλεγεί το 2006 με την στήριξη Αριστεράς, Σύριζα και ΠΑΣΟΚ (κ. Σ. Κόντος) προσχώρησε πριν από μερικούς μήνες στη Δημοκρατική Αριστερά (ξέρετε ποια…του Φώτη Κουβέλη και σία) αλλά κατάφερε και πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Τι σχέση μπορεί να έχει όμως έχει ένας βιομήχανος με το Σοσιαλισμό; Όσο έχει και το ΠΑΣΟΚ με τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη 1974. Στην εποχή του μνημοσύνου-μνημονίου, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αλλά ας το δούμε εντελώς τεχνοκρατικά όπως τεχνοκράτης είναι ο κ. Κόντος: τι έχει πετύχει επί Δημαρχίας του ο Σταύρος Κόντος για να τον ξαναψηφίσουμε; Πόσους παιδικούς σταθμούς έφτιαξε; Κανέναν! Πόσες στέγες δημοτικών σχολείων επισκεύασε; Καμία! Πόσα μέτρα ηχοπετάσματος έφτιαξε στις εργατικές πολυκατοικίες; Κανένα! Πόσα δέντρα αναδάσωσε στο άλσος; Κανένα! Πόσα φυτά ξεράθηκαν επί δημαρχίας του στο παρκάκι της Μακρυγιάννη στους Απομάχους; Πολλά! (Έχω σχετικές φωτογραφίες!) Πόσο αυθαίρετος είναι ο σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο άλσος; Εντελώς! Και ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι επί Δημαρχίας Κόντου, τα δημοτικά τέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια αυξήθηκαν κατά …100%.
Στο μακρόκοσμο της Ελλάδας, έχουμε πράσινα άλογα, μια πράσινη υπουργό που προσπαθεί να νομιμοποιήσει παράνομους ημιυπαίθριους, να αυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να μετατρέψει τα παραγωγικά χωράφια σε απέραντα πάρκα με φωτοβολταϊκά πάνελ.
Απέναντι, σε όλα αυτά (σπασμωδικές πολιτικές ΥΠΕΚΑ, πολυδιάσπαση Αριστεράς, άναρθρο λόγο και δεξιές πολιτικές από «αριστερούς» Δημάρχους), δεν έχω άλλη επιλογή από το να ψηφίσω ΚΚΕ (για πρώτη φορά στη ζωή μου!). Ανάμεσα στην πράσινη Τίνα, τους 3 υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής που κατεβαίνουν ως «αριστεροί» και τον κομμουνιστή Παφίλη, προτιμώ τον Παφίλη! Εξ’ου και ο τίτλος του κειμένου τούτου!
Καλό βόλι!
Για το Περιοδικό «Πολίτες»
Γιάννης Ζαμπετάκης

Υ.Γ.
υπάρχει ακόμα ένας λόγος, ακόμα πιο δυνατός που η ψήφος μου θα είναι Κομμουνιστικά Κόκκινη στις 7.11.2010.
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής είναι ο Συνάδελφος, Φίλος και Συναγωνιστής στον Αγώνα τον Καλό για Ασωπό Καθαρό, ο my dear Watson, ο Θανάσης Παντελόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου