Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Το “Αργεντινάσο” ξαναπνίγεται στο αίμα

σχολιαστές χωρίς σύνορα


Ο Μαριάνο Φερρέιρα του Partido Obrero Αργεντινής πέφτει νεκρός από σφαίρα που δέχτηκε στο στήθος, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στην απεργία εργαζομένων στους σιδηρόδρομους της Αργεντινής. Μία γυναίκα χαροπαλεύει και δύο σύντροφοι ακόμη χτυπημένοι στα πόδια βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ο Μαριάνο δολοφονήθηκε απο ανθρώπους που αναγνωρίστηκαν απο το πλήθος. Οι δολοφόνοι βγήκαν μέσα απο τις αστυνομικές δυνάμεις και άρχισαν να πυροβολούν ενάντια σε απολυμένους εργάτες, εργολαβιών του τρένου, και συμπαραστατών μελών του Partido Obrero. Μία σφαίρα βρήκε τον σύντροφο Μαριάνο στο στήθος.

Σήμερα, η Αργεντινή παρέλυσε από νέες απεργίες που προκηρύχθηκαν για το θάνατο του 23χρονου αγωνιστή…
«Ένας νεαρός σύντροφος του Partido Obrero Αργεντινής και της νεολαίας του, ο Μαριάνο Φερρέιρα είναι νεκρός.
Επίθεση με πυροβόλα όπλα μπράβων της περονικής γραφειοκρατίας ενάντια σε απολυμένους συμβασιούχους σιδηροδρομικούς και σε συντρόφους του PO στο Μπουένος Άιρες.
Μία συντρόφισσα χαροπαλεύει με σφαίρα στο κεφάλι και δύο άλλοι σύντροφοι βαριά τραυματισμένοι στα πόδια. Όλοι τους εργάτες και μέλη του ΡΟ που στρατολογήθηκαν στο Αργεντινάσο. Μερικούς τους ήξερα προσωπικά, μαζί με το νεαρό νεκρό. Ο Μαριάνο μπήκε στο κόμμα από μαθητής.
Έγινε σήμερα, γι’ αυτό το λόγο, γενική απεργία στην πρωτεύουσα και πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο. Όλες οι αριστερές οργανώσεις, συμπαραστάθηκαν στο Παρτίδο Ομπρέρο».
¡HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!
ΣABBAΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΗΓΗ: Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου