Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

"Καλοπροαίρετη" κριτική στις ΘΕΣΕΙΣ (2)

Δύο ακόμη σημεία, από το ξεσκόνισμα των Θέσεων από τον Α.Θ. του "εργατικού αγώνα" στο ΙΣΚΡΑ και το left.gr, που δείχνουν καθαρά το λόγο για τον οποίο γίνεται αυτή η "κριτική".

Λέει λοιπόν:
"Γ) Στην εισαγωγή του ισχύοντος καταστατικού αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «εξαντλεί κάθε δυνατότητα, μέσα από καθημερινούς αγώνες, για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των οικονομικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, για την ειρήνη και την προστασία του περιβάλλοντος».Στο σχέδιο του νέου καταστατικού έχει απαλειφθεί εντελώς η φράση που είναι εδώ υπογραμμισμένη και αναφέρεται στην πάλη για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και στην πάλη για την ειρήνη και την προστασία του περιβάλλοντος."

Επομένως κατά τον αρθρογράφο το ΚΚΕ σταματάει να ενδιαφέρεται για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Ειρήνη και το περιβάλλον... Ευτυχώς όμως ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το δείχνει έμπρακτα άλλωστε με τις συναντήσεις με τους Ισραηλινούς ηγέτες που μάλλον αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη στην περιοχή(σόρυ για τα νεύρα...) Παρεμπιπτόντως μόνο τους τελευταιους μήνες πήρα μέρος σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που έκανε Η ΕΕΔΥΕ για την ειρήνη στην Αθήνα και αλλού(συγκεντρώσεις, πορείες, μικρές συναυλίες, ομιλίες κλπ.). Πόσες τέτοιες κινητοποιήσεις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ειρήνη;
Επίσης μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι το ζήτημα της Εθνικής Ανεξαρτησίας μπορεί να λυθεί εντός ΕΕ, όπως επίσης έχει ο καθένας το δικαίωμα στην παραίσθηση. Μπορεί κάλλιστα κανείς να πιστεύει οτι η γη είναι επίπεδη. Άβυσσος η ψυχή...

Το άλλο σημείο:
Δ) Στην επόμενη παράγραφο της εισαγωγής του ισχύοντος καταστατικού αναφέρεται ότι το ΚΚΕ«επιδιώκει τη συνένωση όλων των εργαζομένων σε μια ισχυρή συμμαχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στην ασύδοτη εκμετάλλευση και δράση της οικονομικής ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης για ουσιαστικές αντιιμπεριαλιστικές, αντιμονοπωλιακές και δημοκρατικές αλλαγές».
Το σχέδιο του νέου καταστατικού αναφέρει ότι το ΚΚΕ «επιδιώκει την ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από ειδικότητα, μορφωτικό επίπεδο, εθνότητα, πολιτιστικές και γλωσσικές παραδόσεις, φύλο. Επιδιώκει τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους σε μια λαϊκή, αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική συμμαχία πάλης για την εργατική εξουσία».

Η αλλαγή που υπάρχει εδώ είναι καταφανής(!): Εγκαταλείπεται η λαϊκή συμμαχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και η πάλη για αντιιμπεριαλιστικές και δημοκρατικές αλλαγές. Το βάθος αυτής της μετατόπισης, το οποίο εντοπίζεται στο σύνολο των προσυνεδριακών κειμένων συνιστά ριζική ρήξη της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ με τον Μαρξισμό Λενινισμό και το κομμουνιστικό κίνημα του 20ου αιώνα."
Μάλιστα...
Κάποιος να πει στους "λενινιστές" του "εργατικού αγώνα" τι είναι ο Ιμπεριαλισμός. Ο ιμπεριαλισμός λοιπόν είναι το τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού, δηλαδή ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και όχι αυτό που έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Ρωμαίοι. Αυτό ήταν άλλο. Άλλο η ετυμολογία και άλλο ο Μαρξισμός-Λενινισμός.

Κατά τα άλλα ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την ...καλή διάθεση αλλά δεν θα πάρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου