Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Απο την ... καλοπροαίρετη "κριτική" στις ΘΕΣΕΙΣ (1)

Ματιές στην "καλόπιστη" κριτική του Α.Θ. , που δημοσιεύεται στο ΙΣΚΡΑ και το left.gr, στις "Θέσεις"  για το καταστατικό: 
Λέει λοιπόν το άρθρο ότι το ισχύον καταστατικό αναφέρει:«Η Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται σε ταχτική σύνοδο κάθε 4 μήνες και έκτακτα με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου». Στο αντίστοιχο άρθρο του σχεδίου του νέου καταστατικού τα πράγματα ορίζονται διαφορετικά. Διαβάζουμε: «Η Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται σε τακτική Σύνοδο κάθε 3 μήνες με ευθύνη του Πολιτικού Γραφείου και εκτάκτως, όταν προκύψει ζήτημα, με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου». 

Ποιά είναι λοιπόν η διαφορά; Προφανέστατα, και εφ' όσον δε φοράει κανείς χοντρά αντιΚΚΕ γυαλιά, ότι το κάθε 4 μήνες γίνεται κάθε 3 μήνες. Που σημαίνει πιο συχνά, επομένως πιο συχνή εξέταση και συζήτηση από την ΚΕ των ζητημάτων που προκύπτουν, δηλαδή περισσότερη δημοκρατία και αναβάθμιση του ρόλου της ΚΕ έναντι του Π.Γ. που φυσικά έχει την ευθύνη ανάμεσα σε 2  συνεδριάσεις της Κ.Ε.(και που φυσικά είναι εκλεγμένο όργανο και δεν είναι σε κόντρα και πόλεμο με την ΚΕ και το κόμμα όπως θέλουν οι "φίλοι" μας)
Παρ όλα αυτά τα ολοφάνερα, ο Α.Θ. βρίσκει άλλα και λέει:
"Αν και με το νέο καταστατικό η ΚΕ φαίνεται πως θα συνεδριάζει σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα απ’ ότι παλιά, η αρμοδιότητά για την σύγκλισή της περνάει στην ευθύνη του Πολιτικού Γραφείου."... 

Ρίξτε απλά μια ματιά πιο πάνω στο τι λέει το ισχύον καταστατικό που φυσικά λεει οτι ότι η ΚΕ συνέρχεται εκτάκτως "με απόφαση του Π.Γ." όπως ακριβώς λεει και το νέο προτεινόμενο στις "ΘΕΣΕΙΣ". Τι άλλο θα μπορούσε να λέει άλλωστε.
Και συμπληρώνει ο "καλοπροαίρετος" Α.Θ. που ανησυχεί για την αλλαγή φυσιογνωμίας του ιστορικού ΚΚΕ με τα 94 χρόνια ιστορία και  την "πλήρη ανατροπή του ΚΚΕ ως λενινιστικού κόμματος νέου τύπου"(!!)
"Δηλαδή το ανώτατο όργανο του κόμματος ανάμεσα σε δύο συνέδρια δεν μπορεί να συνεδριάσει από μόνο του ή αλλιώς για να συνεδριάσει πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της συνεδρίασης ένα κατώτερο όργανο, όπως είναι το Πολιτικό Γραφείο σε σχέση με την ΚΕ. Αν αυτό δεν είναι υποβάθμιση της ΚΕ σε σχέση με το Π.Γ, και εξοπλισμός του Π.Γ. με υπερεξουσίες σε βάρος της ΚΕ τότε τι είναι;"

Αν αυτό δεν είναι αντιΚΚΕ εμπάθεια, τύφλωση και στο βάθος φόβος τότε τί είναι λέμε εμείς.
Η αναβάθμιση  του ρόλου της ΚΕ ονομάζεται υποβάθμιση, επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι.

Ο Α.Θ. παρεμπιπτόντως είναι  αρθρογράφος του "εργατικού αγώνα" που χαρακτηρίστηκε ως "φοβικός ιδρυματικός" και "ψυχοπαθής" από την ΑΥΓΗ όταν είπε να εκφράσει την εκπληξή του για τις "αλλοιώσεις θέσεων" που από μόνος του έκανε ο Αλ.Τσίπρας(ποια ΚΕ και ποιο Π.Γ.) στην ομιλία του στη ΔΕΘ κατηγορώντας τον για "Πραξικόπημα" και "διαχειριστική λογική" "συμμαχία με τους καπιταλιστές" κλπ. Το αστείο είναι ότι μετά την πρωτοφανή επίθεση της ΑΥΓΗΣ στην κριτική αυτή που έλεγε πως "γελάει ο κόσμος μ'αυτά", οι αρθρογράφοι δεν έβγαλαν άχνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου