Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: Οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γιορτή για τα παιδιά των ανέργων όπου μοιράστηκαν τρόφιμα και δώρα, διοργανώθηκε την Κυριακή στο Κερατσίνι




..
Οι χαρούμενες παιδικές φωνές, η μουσική, οι ζεστές κουβέντες, η γιορτινή ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε, ήταν το επισφράγισμα της μεγάλης εκδήλωσης για τις οικογένειες ανέργων που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Κερατσινίου από ταξικά συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων της πειραιώτικης περιφέρειας. Το κλειστό γυμναστήριο από το πρωί έως μεσημέρι της Κυριακής ήταν κατακλυσμένο από πλήθος εργατόκοσμου, ανέργους και ανθρώπους του μόχθου που κατέφτασαν με τα παιδιά τους, μετατρέποντας την εκδήλωση σε δυναμική, μαζική απάντηση απέναντι στην «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και όλων αυτών των παράσιτων.



Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μετάλλου, Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Ναυπηγοξυλουργών, Καθαριστριών, Εμποροϋπαλλήλων, τις Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Ανέργων Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, Πειραιά.

Στόχος τους είναι η οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης, της αλληλεγγύης που στηρίζει έμπρακτα τον άνεργο και την οικογένειά του για να πάρει κουράγιο και να μπει στον αγώνα της διεκδίκησης και της ανατροπής. Ετσι, οι φορείς σε πρώτη φάση κατάφεραν να συγκεντρώσουν και μοίρασαν στη διάρκεια της εκδήλωσης 636 κιλά λάδι, 190 κιλά συμπυκνωμένο γάλα, 156 κιλά αλεύρι, 207 κιλά ζυμαρικών, 100 κιλά ρύζι, 54 κιλά ζάχαρη, 106 κιλά κρασί, 204 κιλά όσπρια 100 κιλά πορτοκάλια, 20 καφάσια με λαχανικά, πολύ μεγάλες ποσότητες γλυκών, αλλά και δώρα τόσα, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί παραπονεμένο.



Διανομή τροφίμων...
Τα παιδιά διασκέδασαν με τη θεατρική παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, τον κλόουν και τη δημιουργική απασχόληση. Πολλά από αυτά έστειλαν και γράμμα στον Αγιο Βασίλη για να ζητήσουν τα δώρα τους. Δώρα όπως «δουλειά στον μπαμπά μου» που ζήτησε η Γεωργία ή «όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν φαγητό, να έχουν παιχνίδια και χαρά» που ζήτησαν οι Μαρία και Σοφία.



Ο Θ. Παναγιωτόπουλος από τη Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου και πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση σημείωσε ότι «η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, η νεολαία των λαϊκών οικογενειών δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ταξικής αλληλεγγύης, της μαζικής οργανωμένης πάλης. Με το κεφάλι ψηλά μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας για να φτιάξουμε επιτέλους τη ζωή μας όπως τη θέλουμε εμείς».


Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου