Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Παίρνουν 5.000 το μήνα για να λένε ότι τα 500 είναι «πολλά»!







Γράφει:

ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Τι «δουλειά» είναι αυτή να λες ότι ο λαός πρέπει να ζει με κάτω από 500 ευρώ το μήνα; Και πόσο πληρώνεται αυτή η «δουλειά»;

Πέρυσι δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό κ. Μανιτάκη τα στοιχεία για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων. Σύμφωνα με αυτά, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα ενός υπουργείου ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα παράστασης σε 300 ευρώ.

Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Για τους ειδικούς γραμματείς υπουργείων και τις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους, ο βασικός μισθός είναι 3.200 ευρώ, το επίδομα θέσης ευθύνης 950 ευρώ, τα έξοδα παράστασης 100 ευρώ.

Σύνολο, δηλαδή, 4.250 ευρώ μηνιαίως.

*

Τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι «λίγα» αν τα συγκρίνεις με τις απολαβές βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών κ.ο.κ. Σωστά.

Σημειώνουμε, ωστόσο, τις παραπάνω απολαβές, για να καταδειχτεί με έναν ακόμα τρόπο πόσο αποσπασμένοι από την πραγματική κοινωνία και από τους πραγματικούς ανθρώπους αυτής της χώρας είναι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί ταγοί που με τις πολιτικές τους φροντίζουν για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών κ.ο.κ.

Αυτοί, δηλαδή, που, ενώ έχουν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους βασικό μισθό της τάξης των 5.000 ευρώ μηνιαίως, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Μέργος,

υποστηρίζουν ότι ο βασικός μισθός των 500 ευρώ για τον εργάτη είναι «υψηλός»...

Αλλά αν τα 500 ευρώ το μήνα που παίρνει ένας εργάτης είναι «πολλά» (όπως λένε αυτοί που παίρνουν τα 5.000 το μήνα...), τότε γιατί οι κύριοι αυτοί δεν μπαίνουν στον κόπο να ζήσουν οι ίδιοι με τα 500 ευρώ του εργάτη;

Σημείωση εδώ και τώρα:Πάντως μιλώντας ειδικά για τον κ.Μέργο, υπάρχει και δεύτερος μισθός από τη συμμετοχή του στο ΤΧΣ. Τον 3ο από το Παν/μιο από ό,τι ακούσαμε δεν τον παίρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου