Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

70 χρόνια ΕΠΟΝ! 2 ωραίες εκδηλώσεις -ΕΠΟΝ και πολιτισμός(αφιέρωμα στο Μ.Χατζιδάκι) -"Πολεμάμε και τραγουδάμε"


1943:Ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ). 
Η θρυλική ΕΠΟΝ, με την καθοριστική συμβολή της ΟΚΝΕ και με σημαία το «Πολεμάμε και τραγουδάμε», συσπείρωσε πάνω από 600.000 περήφανα νιάτα που την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκαν στις γραμμές της, πρόσφερε πάνω από 32.000 ως αντάρτες μαχητές στον αγώνα και πάνω από 1.300 παιδιά της έπεσαν στα πεδία των μαχών. Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΕΠΟΝ που έλαβε χώρα στην Αθήνα μετείχαν οι εξής οργανώσεις νέων: Η «Αγροτική Νεολαία Ελλάδος», η «Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία», η «Ενιαία Μαθητική Νεολαία», η «Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης», ο «Θεσσαλικός Ιερός Λόχος», η «Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία», η «Λεύτερη Νέα», η «Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος» (ΟΚΝΕ), η «Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος» και η «Φιλική Εταιρεία Νέων».(από το 902.gr)



Με μεγάλη χαρά συμμετέχω στις 2 αυτές εκδηλώσεις

Σήμερα Σάββατο 23-2 στις 5μμ στο Τιτάνια
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ), με το πάντα επίκαιρο σύνθημα της ΕΠΟΝ, «Πολεμάμε και τραγουδάμε», σήμερα, Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013, στις 5 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52), διοργανώνει την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής - «το τσάι της ΕΠΟΝ»- για την ίδρυση της ΕΠΟΝ με θέμα «ΕΠΟΝ και Πολιτισμός». Θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, τραγούδι από τον Γ. Σαρρή και τη χορωδία της ΠΕΑΦΕ, απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια αντιστασιακά και άλλα. Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της ΚΝΕ.

ΚΥΡΙΑΚΉ 24/2 στις 6.30μμ στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη(στην Κύπρου δίπλα στο Δημαρχείο) 
Τα παραρτήματα της Αργυρούπολης και Ελληνικού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αύριο, Κυριακή, στις6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Κύπρου 68, πλ. Δημαρχείου - Αργυρούπολη), δοργανώνει μια υπέροχη εκδήλωση με προβολές μουσική, τραγούδι, χορό  και συγκλονιστικά δραματοποιημένα ποιήματα που γράφτηκαν για τα χρόνια της ΕΠΟΝ.
Στο μουσικό μέρος  ο Γ.Σαρρής που παίζει και τραγουδάει με το συγκρότημα της ΚΝΕ.
Συμμετεχει ακόμη ο Δάνης Σαράντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου