Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιδική: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στη Μ. Παναγιά (VIDEO-ΦΩΤΟ)


902.gr

Ενάντια στην τρομοκρατία και την παράδοση του χρυσού στο μεγάλο κεφάλαιο


Με συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, στη Μεγάλη Παναγιά, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής στο μεγάλο κεφάλαιο και την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τη ζωή τους.

Στο πλευρό τους βρέθηκε οΘεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οΒασίλης Ρέβας, περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κάτοικων, είμαστε το Κόμμα που εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, από την αλήστου μνήμης «TVX Gold».

Αντισταθήκαμε στο ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής, στην «Ελληνικός Χρυσός» και μετέπειτα στην «El Dorado», των κοιτασμάτων και όχι μόνο απλά στον τρόπο που θέλουν να κάνουν αυτή την εξόρυξη, δηλαδή και να καταληστέψουν δημόσιους πόρους και να καταστρέψουν το περιβάλλον, μετατρέποντας μια περιοχή σε κρανίου τόπο.

Εμείς καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές, όπως και το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, που με αφορμή την προβοκάτσια που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», δημιουργήθηκε στην περιοχή.

Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα: Ο αγώνας και η αντίσταση είναι αυτή η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις καταστάσεις, είναι η δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στην ασυδοσία. Η ανατροπή των συσχετισμών, στο πολιτικό επίπεδο, είναι αυτή, που μπορεί να αξιοποιήσει τον κοινωνικό πλούτο σε όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση και στη συνεχιζόμενη επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης από τη συγκυβέρνηση, με αφορμή την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Και την Κυριακή, η αστυνομία σταμάτησε τα πούλμαν από την Ουρανούπολη, την Ιερισσό και τα Νέα Ρόδα, που μετέφεραν τους κατοίκους στην συγκέντρωση, πραγματοποιώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ όπως ανακοινώθηκε απο τα μεγάφωνα στη συγκέντρωση, πραγματοποίησε δύο νέες προσαγωγές.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι τρεις κάτοικοι της περιοχής πουπροσήχθησαν το πρωί της ίδιας μέρας στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου