Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κούβα: Μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την Εθνική Συνέλευση


902.gr


Από τη στιγμή που ο Φ. Κάστρο προσέρχεται να ψηφίσει


Οι πολίτες της Κούβας προσήλθαν στην Κυριακή στις κάλπες, για να εκλέξουν το σώμα των 612 βουλευτών της Εθνικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου ως τις 17.00 τοπική ώρα (μία ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες) είχαν ψηφίσει 7.640.000 Κουβανοί, αριθμός που αντιστοιχεί στο 86,17% του εκλογικού σώματος.

Η νέα Εθνοσυνέλευση που θα συγκληθεί θα εκλέξει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο εκτελεστικό όργανο, του οποίου τα τριάντα μέλη εκλέγουν τον πρόεδρο.

Φ. Κάστρο: Ο λαός είναι τα πάντα, χωρίς το λαό δεν υπάρχει Επανάσταση

Ο Φιντέλ Κάστρο, στα 86 του χρόνια, εμφανίστηκε για να ψηφίσει, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο, καθώς και άλλα στελέχη εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, σχολιάζοντας τη σημασία των εκλογών.

Ο Φιντέλ Κάστρο έφτασε γύρω στις 17.00 τοπική ώρα σε εκλογικό κέντρο της Αβάνας. Όταν του ζητήθηκε ένα μήνυμα για τον κουβανικό λαό, ο Φ. Κάστρο τόνισε: «Είναι ένας γενναίος λαός. Δε χρειάζεται να το αποδείξουμε. Πενήντα χρόνια εμπάργκο και δεν έχουν καταφέρει να μας νικήσουν. Θέλω μόνο να πω ότι ο λαός είναι τα πάντα, χωρίς το λαό δεν είμαστε τίποτα, χωρίς το λαό δεν υπάρχει Επανάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου