Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζουν οι αγρότες.


Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες.
Συνεχίζουν να ζητούν και την αλληλεγγύη όλων.
Εκεί θα παιχτεί το πιο σοβαρό παιχνίδι στη συνέχεια.
Αν οι πολλοί καταλάβουν με ποιούς πρέπει να παν και ποιούς να αφήσουν τότε θα έχουμε σοβαρές πραγματικά θετικές εξελλίξεις. 

Διααβάζουμε στο 902.gr

"Απόφαση για συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα τουςέλαβαν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας των αγροτικών μπλόκων, που συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα, ενώ τη Δευτέρα στις 14.00 αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευ. Λιβιεράτο, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γ. Βρούτση, η οποία συνάντηση κλείστηκε με παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στον υπουργό Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων θα θέσουν στο κυβερνητικό κλιμάκιο το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 16 σημεία που τέθηκε και στη συνάντηση που έγινε, πριν αρχίσει η αγροτική κινητοποίηση, με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας, για μια ακόμα φορά, ότι ζητούν να ικανοποιηθούν, τώρα, τα άμεσα και ζωτικά αιτήματα - ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με το υπέρογκο και δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής - γιατί, αλλιώς, δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική χρονιά, τον ερχόμενο Μάρτη."
........
"Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε πως δεν πρέπει να καλλιεργούνται και να περνούν αυταπάτες ότι μπορεί σε μια συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις στα πολλά και πολύ οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που δημιουργεί και οξύνει η ΚΑΠ της ΕΕ. Η τρικομματική συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρετεί με συνέπεια την ΚΑΠ, η οποία αν δεν ανατραπεί, δεν πρόκειται η φτωχή αγροτιά να δει στον ήλιο μοίρα και πολύ γρήγορα θα οδηγηθεί στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

Γι' αυτό - τονίστηκε - ο αγώνας για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει η αγωνιστική, λαϊκή συμπαράταξη, με προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Όλους μας ενώνει η αγωνία και ο αγώνας να ζήσουμε, καθώς απέναντί μας έχουμε αυτούς που θέλουν να μας πάρουν το κεφάλι με την κοσιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλος της Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας."

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου