Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ «Bροχή» μετεωριτών χτύπησε την κεντρική Ρωσία (βίντεο)

Εθνος

Τραυματισμούς και ζημιές άφησε στο πέρασμά της «βροχή» μετεωριτών που έπληξε την κεντρική Ρωσία, στην περιοχή των Ουραλίων, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών. Για 102 τραυματίες κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών.


«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών, καθώς το πρακτορείο Ιντερφαξ μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών, λόγω του ωστικού κύματος, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε οι τραυματίες είναι 102.

Φλεγόμενοι βράχοι έγιναν ορατοί από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, την ώρα που προσέκρουαν στο έδαφος της περιοχής των Ουραλίων.

Οι κάτοικοι της περιοχής Τσέλιαμπινσκ έκαναν λόγο για δόνηση του εδάφους, σπασμένα παράθυρα, ενώ άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί από τα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της πτώσης των μετεωριτών.

Αυτόπτης δήλωσε στο Reuters ότι μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε και δονήσεις έγιναν αισθητές σε κτήριο 19 ορόφων στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο με μοναδικές εικόνες από την πτώση των μετεωριτών

Βίντεο 1
Βίντεο 2
Βίντεο 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου