Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Έρευνα για την Παιδεία και την Απεργία- Ριζοσπαστικοποίηση ή συμβιβασμος;

Δείτε τι λέει η δημοσκόπηση που έκανε η Kapa Research γύρω από την Απεργία των εκπαιδευτικών αλλά και την κατάσταση στην Παιδεία.
Διαλέξαμε 4 πίνακες και αφήσαμε άλλους όπως π.χ. εκείνον που λεει ότι η κοινωνία πιστεύει ότι το Δημόσιο σχολείο είναι για τα μπάζα(άρα τι; να καταργηθει το Δημόσιο σχολείο;)
Από τα ευρήματα καταλαβαίνουμε ότι ο έλεγχος της συνείδησης παρά την άγρια λεηλασία έχει πετύχει απόλυτα το στόχο του.
Ειναι μάλλον φανερό ότι αυτοί που δεν αποφασίζουν να έρθουν σε ρήξη και να αρνηθούν το σύστημα, είναι διαθέσιμοι να υποταχτούν, φωνάζοντας ενίοτε και επαναστικά σε πλατείες ή Γενικές Συνελεύσεις.





2 σχόλια:

  1. ΕΛΜΕ. ΦΕΝΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ


    Δεν ξέρω ακόμη τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την απεργία των εκπαιδευτικών. Όπως μου λένε όμως φίλοι μου, παίρνει πανηγυρική πλειοψηφία η «επαναστατική» πρόταση πολυήμερης ΜΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ δια της επιστράτευσης των συνδικαλιστών της κυβερνητικής τρόικας. Ψηφίζουν μαζικά αυτό που είναι γνωστό σαν σικέ παιχνίδι.

    Το ΠΑΜΕ "καταποντίζεται" και τιμωρείται γιατί τους λέει σκληρές αλήθειες που δεν είναι διατιθέμενοι να ακολουθήσουν. Ψηφίζουν το βόλεμα. Δεν αποφασίζουν επιτέλους να κάνουν το βήμα. Ψηφίζουν και επαναστατική πρόταση πολυήμερης απεργίας και επιστράτευση για να μη γίνει καμία απεργία και καταδίκη του ΠΑΜΕ που τους λέει την σκληρή αλήθεια. Να το τιμωρήσουν μαζί με την αλήθεια θέλουν!

    Θυμάστε τις εκλογές στις 17 Ιούνη; Θυμάστε που τιμώρησαν οι ψηφοφόροι το ΚΚΕ στέλνοντάς το στο 4,5% γιατί τους έλεγε αυτά που σήμερα ζουν; Δεν ήθελαν να τα ακούσουν και τότε. Σήμερα τα ζουν αλλά τώρα μισούν την επομένη αλήθεια που τους λέει το ΠΑΜΕ. Και το καταδικάζουν!

    Η ανεστραμμένη αντανάκλαση της πραγματικότητας και της ταξικής τους θέσης στη συνείδηση των ανθρώπων που προτιμούν να ταυτιστούν με τους εκμεταλλευτές και τους βασανιστές της ζωής τους παρά να διαθέσουν τη ζωή τους στην υπεράσπιση ακριβώς της ζωής τους.

    Φενακισμένες συνειδήσεις…

    Διονύσης Σαββόπουλος - Άγγελος εξάγγελος 1972
    http://www.youtube.com/watch?v=PNXLSTM_GXw


    http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

    Γιατί η πλειοψηφία των καθηγητών ψηφίζει το αντίθετο από αυτό που θα κάνει με τόση ευκολία; Γιατί δεν ψηφίζει σύγκρουση μέχρι τέλους στο κοινωνικό στίβο και προτιμά επιλογές προσυμφωνημένου συμβιβασμού;

    Μια προσέγγιση του 2004 με αφορμή τις τότε εκλογές

    «Εκείνο που έχει σημασία είναι η ανάγνωση των (σκοτεινών) διαδρομών διαμόρφωσης αυτής της φενακισμένης συνείδησης που οδηγεί τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, τον συνταξιούχο, τον νέο κλπ να πράττει, εκλογικά, αντίθετα με τα ταξικά και κοινωνικά του συμφέροντα και πως μπορεί να γίνει η μεταβολή αυτής της συνείδησης».

    Αντιφάσεις εκλογικής επιλογής και ταξικής θέσης

    http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2012/06/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή