Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί της Τουρκίας


902.gr


Πηγή: ΑΡ


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις βομβιστικές επιθέσεις στην τουρκική πόλη του Ρεϊχανλί, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Τα δεκάδες θύματα και ακόμη περισσότεροι τραυματίες, στις οικογένειες των οποίων εκφράζουμε τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μας, προσθέτουν άλλο ένα στοιχείο στην κλιμάκωση των πολεμοχαρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη τουρκική πόλη του Ρεϊχανλί χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για τη στρατολόγηση, εκπαίδευση και αποστολή μισθοφόρων προς τη Συρία, ενώ η ίδια πόλη καταγγέλθηκε πολλές φορές από το Κίνημα Ειρήνης ως διασταύρωση και σημείο μεταφοράς για όπλα και στρατιωτικό υλικό προς το λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Δίχως να γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες των γεγονότων και το παρασκήνιο τους, είναι φανερό ότι οι πολιτικές της ενεργούς πολιτικής και στρατιωτικής ανάμειξης που εξασκείται από την Τουρκία (τελευταία και με την εγκατάσταση των πυραύλων Πάτριοτ του ΝΑΤΟ στην ίδια περιοχή) στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για αποσταθεροποίηση και ανατροπή του Συριακού καθεστώτος, έχουν συνέπειες τόσο για το συριακό όσο και τον τούρκικο λαό. Τροφοδοτούν τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει τα γεγονότα ως πρόσχημα για γενικευμένη ανοιχτή επέμβαση στη Συρία.

Οι τραγικές εκρήξεις βομβών στο Ρεϊχανλί μας θυμίζουν την καθημερινή ταλαιπωρία του συριακού λαού εδώ και δυο χρόνια, προερχόμενη από τη δράση οργανωμένων ένοπλων ομάδων που επιχειρούν από διάφορες γειτονικές χώρες και ειδικά από το Ρεϊχανλί της Τουρκίας.

Το ΠΣΕ, έχοντας οργανώσει με την Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας μόλις πριν δέκα μέρες και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Ρεϊχανλί μια μεγάλη διεθνιστική συναυλία αλληλεγγύης με το λαό της Συρίας στην Αντιόχεια, δηλώνει βέβαιο για τα φιλειρηνικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του τουρκικού λαού και ειδικά του πληθυσμού της επαρχίας Χατάϊ (όπου ανήκει και το Ρεϊχανλί). Σε αυτά τα πλαίσια εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις σε πάνω από δέκα πόλεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανόμενης και της Αντιόχειας, όπου ο λαός απαιτεί ειρήνη και τερματισμό της ανάμειξης στη Συρία.

Το ΠΣΕ επαναλαμβάνει τα συνθήματα και αιτήματα του ενώνοντας τις φωνές του με αυτές των χιλιάδων διαδηλωτών στην Τουρκία:

Ειρήνη και αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη των γειτονικών λαών!

Έξω το ΝΑΤΟ από την Μέση Ανατολή!

Κάτω ο ιμπεριαλισμός που γεννά πολέμους και δυστυχία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου