Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Οι φασίστες ταΐζουν τους εκμεταλλευτές του λαού και καπηλεύονται τον πόνο του


902.gr



Ένταση μεταξύ μελών της φασιστικής Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, όπου έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε ένα ρατσιστικό συσσίτιο με «Διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής» σε ελληνικές οικογένειες.

Διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει στο σημείο και περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να απωθήσουν τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ έκλεισαν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το Σύνταγμα και μετέβησαν στα παλιά γραφεία τους στην οδό Δηλιγιάννη, όπου, όπως ανακοίνωσαν, κάνουν τη ρατσιστική διανομή τροφίμων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «η πλατεία Συντάγματος δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά για τη διανομή αγαθών από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε», προσθέτοντας πως «η πλατεία ανήκει στους κατοίκους της. Τις τύχες της τις καθορίζει η δημοτική αρχή».

Ο ίδιος είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι θα κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο «μίσους» της Χρυσής Αυγής.

Για «παράνομο και ανθελληνικό κράτος του Σαμαρά, του Καμίνη και των λαθρομεταναστών», έκανε λόγο η φασιστική οργάνωση.

Οι φασίστες ταΐζουν τους εκμεταλλευτές του λαού

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγήκαν να το παίξουν ελεήμονες, «(...) αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες» διαλαλούσαν την ...προσφορά τους. Υποκριτές ως το κόκκαλο, ίδιοι με ορισμένες μεγαλοκυρίες εφοπλιστάδων και τραπεζιτών, παίζουν με τον πόνο του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, πετώντας του δυο ψίχουλα να ξεγελάσει την πείνα του. Χυδαίοι και αναξιοπρεπείς στήνονται να βγάλουν και φωτογραφίες δίπλα στον πόνο του άλλου, τις ουρές των πεινασμένων. Συστημικοί ως το μεδούλι, εκτονώνουν τη δίκαιη λαϊκή οργή ενάντια στον ευρωμονόδρομο και τα μονοπώλια που τσακίζουν την καθημερινότητα του λαού, τον εθίζουν στην ελεημοσύνη, ότι τάχα υπάρχει «λύση» και είναι αυτή: Ένα συσσίτιο, μια σακούλα τρόφιμα κι έξω από την πόρτα...

Τσιράκια των κεφαλαιοκρατών οι χρυσαυγίτες κάνουν ό,τι μπορούν να χτυπήσουν ακριβώς αυτό: Την αφύπνιση του λαού, την οργάνωσή του, τη στοχευμένη πάλη του, την οργανωμένη πρωτοπορία του, όπως φαίνεται και από τις συνεχείς επιθέσεις τους στο ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, σε πρωτοπόρους εργάτες, αγρότες και νεολαίους.

Ξέρουν τι πραγματικά φοβίζει τα αφεντικά τους και πασχίζουν να τους φανούν χρήσιμοι έστω ως μαντρόσκυλά τους. Ξέρει και το ταξικό κίνημα όμως πώς να ξεσκεπάζει τα τέτοια απολειφάδια, φασισταριά και χουντοειδή, να τα στέλνει εκεί όπου πραγματικά ανήκουν, στον απόπατο της Ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου