Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Την Παρασκευή το μεσημέρι η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ - Αγωνιστική πρόταση από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

902.gr

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών


Την Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται να συνεχιστεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη διαμόρφωση εισήγησης προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Προηγήθηκε ολοήμερη συνεδρίαση κατά την οποία το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατέθεσε αγωνιστική πρόταση που εστιάζει στην αναγκαιότητα της συνολικής απάντησης στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης. Πρότεινε 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 17 Μάη, όπου παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία θα εκτιμηθεί η κατάσταση, και συνέχιση του αγώνα. Γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ και συγκέντρωσε πέντε ψήφους (ΠΑΜΕ - Συνεργασία (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) - Παρεμβάσεις).

Διαμορφώθηκε τελική πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις πανελλαδικές εξετάσεις από ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συνεργασία - Παρεμβάσεις. Το ΠΑΜΕ δήλωσε την αποφασιστική του αντίθεση σε αυτή την πρόταση. Επισήμανε ότι οι άλλες δυνάμεις οδηγούν τον κλάδο σε τυφλή απεργία, χωρίς σχέδιο, χωρίς συμμαχίες, χωρίς προοπτική. Προτείνουν απεργία διαρκείας πάνω στις εξετάσεις για ένα μόνο κλάδο (την ΟΛΜΕ), ενώ το πολυνομοσχέδιο χτυπά όλους τους εκπαιδευτικούς, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε καν κοινή απεργία με τη ΔΟΕ. Δεν ανοίγουν δρόμο για τη συμμαχία με τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές, αλλά στρώνουν το έδαφος στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, ώστε να απομονώσει και να τσακίσει τον κλάδο.
Το ΠΑΜΕ κατήγγειλε επίσης την αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ, όπου άλλες δυνάμεις έθεσαν ως όρο τη συμμετοχή με αυξημένη πλειοψηφία των μελών της ΕΛΜΕ. Επισήμανε ότι ο όρος αυτός αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των ρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος. Μια τέτοια εξέλιξη διευκολύνει την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεις δέχτηκαν επί της ουσίας το όρο της ΔΑΚΕ να μπουν κάλπες στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Και τότε το ΠΑΜΕ είχε εγκαλέσει τις άλλες δυνάμεις ότι ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Τελικά το ΔΣ της ΟΛΜΕ διέκοψε τη συνεδρίαση και αποφάσισε τη συνέχισή της την Παρασκευή 10 Μάη στις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου