Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Εργάτες ΜΕΒΓΑΛ Αθήνας: 22η ημέρα απεργίας

902.gr
Σήμερα νέα γενική συνέλευση - Συνεχίζεται η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του εργατόκοσμου


Στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζουν ακόμη πιο ατσαλωμένοι το δίκαιο αγώνα τους οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, καθώς απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ομίλου, δίχως καμιά μείωση μισθών. Οι απεργοί συμπληρώνουν σήμερα22 μέρες απεργίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

«Φτερά» στον αγώνα τους δίνει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του εργατόκοσμου, απλών ανθρώπων και Συνδικάτων, που κάθε μέρα περνάνε μπροστά από την πύλη του εργοστασίου αφήνοντας λίγα χρήματα ή τρόφιμα, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους. Χτες, εκεί, βρέθηκε το Σωματείο Εργαζομένων της «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ». Προχτές, ένας συνταξιούχος ήρθε και έδωσε ό,τι λίγα μπορούσε απ' τη σύνταξή του, στηρίζοντας τον αγώνα τους. Μέχρι σήμερα, δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και λαϊκοί φορείς έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους.

Στο μεταξύ, μέχρι και χτες το απόγευμα, δεν υπήρχε καμιά απάντηση απ' την πλευρά της εργοδοσίας στα αιτήματα των απεργών. Κι αυτό την ώρα που ο πρόεδρος της εταιρείας βρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό στην Κίνα αναζητώντας επιχειρηματικά κέρδη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και την εξέλιξη του αγώνα τους, στη σημερινή τους Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 8.30 π.μ. στην πύλη του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προβάλλοντας συγκεκριμένα αιτήματα για την άμεση στήριξη των οικογενειών των απεργών που δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου