Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κυψέλη: «Αντάρτης - Κλέφτης - Παλικάρι Πάντα είναι ο ίδιος ο Λαός» -Με χαρά συμμετέχω!


Σήμερα το απόγευμα παίρνω την κιθάρα μου και τρέχω μέχρι την πλατεία Κυψέλης για την ωραία εκδήλωση που βλέπετε πιο κάτω όπως δημοσιεύεται στο 902.gr
Όπως πάντα με χαρά μαζί με εκείνους που δεν το βάζουν κάτω.




Εκδήλωση με τίτλο «Αντάρτης - Κλέφτης - Παλικάρι Πάντα είναι ο ίδιος ο Λαός» και με θέμα τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες από τα πρώτα σκιρτήματα της εργατικής τάξης το 1880 μέχρι τη μεγαλειώδη απεργία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» τον Ιούλη του 2012 διοργανώνει στην Πλ. Κυψέλης την Τετάρτη 15 Μάη ηΛαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος Δ. Αθήνας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατροποιημένο χρονικό των αγώνων του λαού μας σε αυτά τα 130 χρόνια, ενώ είναι ντυμένη με εργατικά - λαϊκά και επαναστατικά τραγούδια όλων των περιόδων που διανύει το χρονικό και προβολή βιντεοσκοπημένου υλικού από τους αγώνες.

Πρόκειται για πρωτότυπη δουλειά, με σενάριο που επιμελήθηκε η Γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής, με στόχο την ανάδειξη της εργατικής λαϊκής πάλης κάτω από όλες τις συνθήκες, καλώντας το λαό της περιοχής μας να βγάλει συμπεράσματα για το κίνημα που σήμερα έχουμε ανάγκη για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και ΕΕ.

Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια για τη στήριξη των δραστηριοτήτων των Λαϊκών Επιτροπών και του ταξικού εργατικού κινήματος, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές, για την ανάδειξη της ανάγκης οργανωμένου αγώνα, δυνάμωμα της συσπείρωσης στη Λαϊκή Συμμαχία σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

2 σχόλια:

  1. Μπραβο στη λαικη επιτροπη για την εκδηλωση
    και σε ολους εσας για την εθελοντικη προσφορα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγώ έκανα το 1%. Μπράβο στα παιδιά που κουράστηκαν πραγματικά γι αυτό. Η χαρά όλων για τη γεμάτη πλατεία ήταν η ανταμοιβή τους.
    Πολύ σπουδαία η προσφορά όλων αυτών των εκδηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή