Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πιθανότητα εμφυλίου λόγω λιτότητας

βαθύ κόκκινο

Δυο ειδήσεις που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Η πρώτη βλέπει το φως της δημοσιότητας από τις σελίδες της βρετανικής εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ και αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Σκάι.

Σύμφωνα μ’ αυτή:
«Κίνδυνο διάλυσης της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εφόσον τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα και κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου διαβλέπει ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του έγκυρου Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ΙΦΟ με έδρα το Μόναχο».
Επίσης ο ίδιος «προειδοποίησε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση».

Η δεύτερη είδηση μας έρχεται από την «Καθημερινή» και μας λέει ότι προβλέπεται
«Αναβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας με 250 εκατ. Ευρώ» με «έργα που θα υλοποιηθούν τους επόμενους 18 μήνες».
Δεν είναι καθόλου άσχετες μεταξύ τους αυτές οι ειδήσεις.

Η Ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και αυτό φαίνετε ολοκάθαρα σε όσους δεν φοράνε παρωπίδες, γ' αυτό και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών θωρακίζει με κάθε τρόπο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Το ζητούμενο δεν είναι αν θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη και τι μορφή θα έχει.


«Εσείς είστε ο λαός που έχει τη δύναμη»

«Η γη είναι πλούσια και μπορεί να θρέψει όλο τον κόσμο. Η ζωή μπορεί να είναι ελεύθερη και ωραία αλλά χάσαμε το δρόμο...
Αυτή τη στιγμή, η φωνή μου φτάνει στ' αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων, απελπισμένων γυναικών, παιδιών, που είναι θύματα ενός συστήματος το οποίο ξέρει μόνο να βασανίζει και να φυλακίζει αθώους. Σ' αυτούς που μ' ακούνε λέω: Μην απελπίζεστε...
Η δύναμη που αφαίρεσαν από το λαό θα ξαναγυρίσει στο λαό...
Σ' εσάς. Εσείς είστε ο λαός που έχει τη δύναμη να εφεύρει μηχανές, να εφεύρει την ευτυχία. Εσείς έχετε τη δύναμη να εμπνεύσετε μια όμορφη κι ελεύθερη ζωή, ώστε να είναι μια υπέροχη περιπέτεια.
Στο όνομα της δημοκρατίας ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη για να ενωθούμε. Να αγωνιστούμε για έναν καινούργιο κόσμο, όπου θα έχει δουλειά για όλους, ένα μέλλον για τους νέους, ασφάλεια για τους ηλικιωμένους...».

Απόσπασμα από την ταινία του μεγάλου Τσάρλι Τσάπλιν, «Ο μεγάλος Δικτάτωρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου