Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Βενεζουέλα: Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Τσάβες


902.gr

«Γνωρίζουμε για τις χειραγωγήσεις που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ. Πιστεύουν πως ήλθε η ώρα τους και πως έχει ξεκινήσει μία τρελή περίοδος επίθεσης της δεξιάς, τόσο εδώ, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Επιδείνωση συνεχίζει να παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Βενεζουελάνου προέδρου Ούγκο Τσάβες που ταλαιπωρείται από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, έπειτα από λεπτή αντικαρκινική χειρουργική επέμβαση στις 11 Δεκέμβρη, σε νοσοκομείο της Αβάνας στην Κούβα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου TELESUR, ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιλιέγκας, σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα που έκανε τα ξημερώματα της Παρασκευής σημείωσε ότι εξαιτίας της πνευμονικής λοίμωξης προκλήθηκε αναπνευστική ανεπάρκεια στον πρόεδρο Τσάβες και χρήζει άμεσης αγωγής.

Ο Βιλιέγκας παράλληλα επέσεισε την προσοχή στον ψυχολογικό πόλεμο που όπως κατήγγειλε «έχει εξαπολύσει το διεθνές κατεστημένο των ΜΜΕ, γύρω από την υγεία του προέδρου του κράτους, με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, να ακυρώσουν τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στις προεδρικές εκλογές της χώρας στις 7 του περασμένου Οκτώβρη».

Νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είχε καταγγείλει από την Αβάνα την εκστρατεία παραπληροφόρησης, προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε για τις χειραγωγήσεις που εκπορεύονται από τις ΗΠΑ. Πιστεύουν πως ήλθε η ώρα τους και πως έχει ξεκινήσει μία τρελή περίοδος επίθεσης της δεξιάς, τόσο εδώ, όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ευκαιρία για απροκάλυπτη επέμβαση βλέπουν οι ΗΠΑ

Πάντως στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, έσπευσε να δηλώσει πως οι ΗΠΑ αναμένουν από τη Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διεξαγωγή «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία κατά την προγραμματισμένη για τις 10 Γενάρη ορκωμοσία του. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έχει επαφές με όλες τις πολιτικές πλευρές στη Βενεζουέλα», διαψεύδοντας ότι η Ουάσιγκτον διαθέτει «κατασκευασμένη λύση για τη Βενεζουέλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου