Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

7000 λαός στην Ιεράπετρα! - Ένα ζήτημα για σοβαρή σκέψη

Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για το τεράστιο για τα δεδομένα της Ιεράπετρας συλλαλητήριο που έγινε εκεί πριν λίγες μέρες, αλλά σίγουρα αυτό που είδαμε έχει μεγάλη σημασία.
Όλοι μιλούν για 5,6 ή 7000 κόσμου που συγκεντρώθηκαν εκεί ενάντια στο σχέδιο Αθηνά(κλείσιμο του εκεί ΤΕΙ) και την απαξίωση του Νοσοκομείου και φυσικα τα τόσα άλλα που και εκεί βασανίζουν τους κατοίκους της πόλης.
Δεν έχω αμφιβολία ότι και το πλαίσιο -αν υπήρχε- δεν ήταν το καλύτερο, όπως και το ότι το συλλαλητήριο δεν είχε τα στοιχεία που θα θέλαμε.
Δείχνει όμως τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συσπείρωση του λαού γύρω από τα 'μικρά' αλλά καίρια ζητήματα.
Να μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη γενικά, αλλά και η Ιεράπετρα ήταν απο τα προπύργια του ΠΑΣΟΚ που σίγουρα θα έχει ακόμη βαθιές ρίζες στον εκεί πληθυσμό.
Δεν μπορώ να μην πω πάντως ότι από ό,τι διάβασα δεν έγινε καν ομιλία, αλλά απλά δόθηκε έναρξη της πορείας(!) που κράτησε όμως 50 ολόκληρα λεπτά!
Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ομιλία και μάλλον και πολιτική παρέμβαση κάποιου τύπου, καπου το είδα να σχολιάζεται ως "πολύ θετικό"...
Οσο κι αν μοιάζει πάντως, δεν μου φαίνεται όλο αυτό να έχει τα ίδια εντελώς "γενικά και αόριστα' χαρακτηριστικά που είχαν οι πλατείες.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι δυνατότητες παρέμβασης, οργάνωσης  και ανάπτυξης τοπικών αγώνων, που να συνδεονται μεταξύ τους και να οδηγούν στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, είναι κυριολεκτικά τεράστιες και το ζήτημα κρίσιμο.

Υ.Γ. Απ' ότι είδαμε σήμερα με ευαισθησία απάντησε σήμερα η κυβέρνηση:
''Ο σχεδιασμός μας για την... υποβάθμιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας προχωρά κανονικά''.
Το είπε η Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας (ΠΑΣΟΚ) Χριστίνα Παπανικολάου.
"Ένα νοσοκομείο ανα νομό, είναι αρκετό" είπε.

Ενα και πολύ σας...δηλαδή.
Να δούμε τι θα πουν οι Ιεραπετρίτες στη συνέχεια.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ...
    ...προβάλετε και την δική μας προσπάθεια να ενημερώσουμε τον κόσμο για την γενοκτονία που γίνεται... Η Τρίπολη είναι συνεχώς με θολό ουρανό...τα νερά μας μολύνονται... Δείτε: http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr/ και πάρετε το δικό μας banner code, πείτε μας αν έχετε δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή