Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε ικανοποίηση για την πολύνεκρη έκρηξη στο Ιράν!


 skai.gr

Την ικανοποίησή του για την χθεσινή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Ιράν, η οποία προκάλεσε τον θάνατο του ιδρυτή της διοίκησης βαλλιστικών πυραύλων των Φρουρών της Επανάστασης, του ισλαμιστικού ιρανικού καθεστώτος, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ.
Ερωτηθείς από τα ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού για τις συνέπειες της έκρηξης στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ιράν ο υπουργός 'Αμυνας εξήγησε ότι ακόμα δεν υπάρχει σαφή εικόνα για το εύρος των ζημιών.
«Δε γνωρίζω πόσο μεγάλη ήταν η έκρηξη. Ελπίζω όμως τέτοιες ενέργειες να πολλαπλασιαστούν στο μέλλον», τόνισε.
Η έκρηξη, που παρουσιάστηκε από τα επίσημα ιρανικά ΜΜΕ ως δυστύχημα, σημειώθηκε στη βάση των Φρουρών της Επανάστασης στην Μπιντγκανέχ, στη νοτιοδυτική περιφέρεια της Τεχεράνης, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας 23, σύμφωνα με τις ιρανικές Αρχές.
Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν την ευθύνη για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η Τεχεράνη διαθέτει πυραύλους, τύπου «Shahab-3», με δραστικό βεληνεκές 2.000 χλμ., οι οποίοι μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου