Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΚΤ παλεύει με νύχια και με δόντια να περιορίσει την κρίση χρέους

sofokleous10


ecbΑκόμα μια \"μάχη\" πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μεταξύ των κερδοσκόπων που ποντάρουν στην διάσπαση της Ευρώπης και ξεπουλάνε τα ομόλογα των προβληματικών κρατών και από την άλλη την ΕΚΤ να λειτουργεί πυροσβεστικά αγοράζοντας αυτά τα ομόλογα και να προσπαθεί να περιορίσει τα επιτόκια των ομολόγων,ιδιαίτερα σε Ιταλία και Ισπανία. Την ίδια στιγμή,η κόντρα και η διαφωνία για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η Ευρώπη στην κρίση χρέους,μεταξύ Μέρκελ και Σαρκοζί,γίνεται καθημερινά όλο και μεγαλύτερη.
Μετά από 3 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις,ο Nikkei έκλεισε με οριακά κέρδη 0,19% στις 8479,63 μονάδες.Οι βασικοί δείκτες στην Ευρώπη παρατηρούσαν την κούρσα ανόδου στα Ιταλικά και τα Ισπανικά ομόλογα και όσο αυτά ανέβαιναν τόσο οι βασικοί δείκτες υποχωρούσαν.Τα  Spread των γαλλικών με των γερμανικών ομολόγων πλησίασαν ακόμα και τις 200 μονάδες βάσης,με τον Σαρκοζί να πιέζει την Μέρκελ για επίλυση της κρίσης χρέους.
Το άσχημο κλίμα της Ευρώπης είχε μεταφερθεί μέχρι αργά το βράδυ και στην Αμερική,με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν σημαντικά.Ο δείκτης φόβου κατέγραφε σημαντικά κέρδη,ενώ το δεκαετές επιτόκιο του Ομολόγου υποχωρούσε.
Το Ευρώ παρέμεινε με οριακές απώλειες προς το 1,3460.Αντίθετα,τα μέταλλα υποχώρησαν σημαντικά,με τον Χρυσό να επιστρέφει προς τα 1720 δολάρια και το Ασήμι να υποχωρεί μέχρι και 7% ενδοσυνεδριακά.Σημαντική πτώση και για το πετρέλαιο που επέστρεψε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων.
Τέλος,το ΧΑ μετά από τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων ημερών κατάφερε να κλείσει με κέρδη 0,96% στις 724,81 μονάδες.Το σήριαλ με την έκτη δόση δεν λέει να σταματήσει για την Ελλάδα,και εάν δεν παραχωρηθεί το δίκαιο που ρυθμίζει τα ελληνικά ομόλογα από το αγγλικό στο ελληνικό ,τότε έκτη δόση πολύ δύσκολα θα έρθει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου