Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τζουμάκας: Υπηρέτες συμφερόντων βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!

EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σε συνθήκες εσωκομματικής σύρραξης παραπέμπουν οι χθεσινοβραδινές δηλώσεις του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Τζουμάκα, κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και μερίδας βουλευτών του κόμματος, που όπως υποστήριξε ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μίλησε για "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επέβαλε έναν τραπεζίτη για πρωθυπουργό", το οποίο επιτελέσθηκε από ""μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ελεγχόμενη από καναλάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες", που οδήγησαν σε παραίτηση τον Γ. Παπανδρέου.
"Ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να ανατρέπεται, αλλά πρέπει να κρίνεται από τον ελληνικό λαό, γιατί αυτός είναι ο κριτής όλων κανένας άλλος, πρόσθεσε.
Επιτέθηκε και στον Λουκά Παπαδήμο, λέγοντας πως "ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν έγινε το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια".
Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να χρεωθεί τη μνημονιακή πολιτκή της κοινοβουλευτικής του ομάδας, καθώς ποτέ δεν συγκλήθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο ή οι νομαρχιακές συνελεύσεις για το Μνημόνιο.
Όσον αφορά στους προπηλακισμούς που δέχτηκε στο τέλος εκδήλωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Στ. Τζουμάκας γνωστοποίησε ότι μίλησε με τους επικεφαλής του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα και τον Άγγελο Χάγιο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως είπε, του εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και δήλωσαν ότι θεωρούν απαράδεκτο το επεισόδιο, ενώ συμφώνησαν με την άποψή του ότι "δεν πρέπει να ορθώνονται τείχη ανάμεσα σε προοδευτικές δυνάμεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου