Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δεν καλύφθηκε τεχνικά η δημοπρασία 10ετών ομολόγων Γερμανίας



Μόλις 3,644 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 6 δισ. ευρώ, κατάφερε να αντλήσει την Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τη δημοπρασία 10ετών ομολόγων ή bund, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,98%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, οι συνολικές προσφορές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στα 3,889 δισ. ευρώ, ενώ έγιναν αποδεκτές προσφορές ύψους 3,644 δισ. ευρώ. Ο βαθμός κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,1 και ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 25η Νοεμβρίου του 2011.

Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι το 100% των προσφορών στη χαμηλότερη τιμή έγιναν αποδεκτές, και ικανοποίησε όλες τις μη ανταγωνιστικές προσφορές στην μέση τιμή.


Το ποσό που παρακρατήθηκε για μελλοντική παρέμβαση στην αγορά ανήλθε σε 2,356 δισ. ευρώ με το συνολικό ποσό της έκδοσης να ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ


"Η δημοπρασία δεκαετών γερμανικών ομολόγων, η οποία δεν καλύφθηκε τεχνικά, αντικατοπτρίζει τη νευρικότητα των αγορών", δήλωσε αμέσως μετά τη δημοπρασία ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας (German Finance Agency), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.


Σύμφωνα με την Υπηρεσία, το ποσό της έκδοσης θα καλυφθεί μέσω της πώλησης του παρακρατηθέντος ποσού στην δευτερογενή αγορά.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου