Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Εκροές καταθέσεων -Χοντρό παιχνίδι Προβόπουλου τραπεζιτών

Κοιταξτε πόσο αψογα συνεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος με την κυβέρνηση -ειδικά πως καρφωνει την προηγούμενη κατάσταση ΓΑΠ, όχι φυσικά για να βγει κατι καλό για τον τόπο αλλά για να προωθησει τα συμφεροντα των τραπεζιτών.
Λεει το capital.gr:

"Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο κ.Προβόπουλος έδωσε τα εξής στοιχεία: Για τις τραπεζικές καταθέσεις: Το 2010 η μείωσή τους έφτασε τα 28 δισ. ευρώ, στο πρώτο 9μηνο του 2011 άγγιξε τα 26,2 δισ. ευρώ, ενώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου έφτασε τα 13- 14 δισ. ευρώ.
Για την τυχόν συμμετοχή των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων στο «κούρεμα»: Υπολόγισε ότι οι απώλειές τους θα έφταναν και τα 12 δισ. ευρώ –εξέφρασε μάλιστα άγνοια για το πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αναπληρώσει αυτές τις απώλειες.(Σαν να λέμε ας κόψει το λαιμό της έτσι που τά έκανε!)
Για τη φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή: Τόνισε πως η αντιμετώπισή τους θα έφτανε για να καλυφθεί το έλλειμμα. Για το πώς θα γίνει αυτό, παρέπεμψε στις φορολογικές αρχές..."

Δεν μας είπε βεβαια ο κ.Προβόπουλος ποιοι είναι αυτοί που χοντροφοροδιαφευγουν. Οπως επίσης ξεχασε οτι το 2009 συμφωνα με καταγγελία-ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χουντή τα εισοδήματά του ήταν γυρω στα 4.5 εκ.ευρώ(!) που ήταν από διαφορετικές πηγες και δεν πλήρωναν φόρο λόγω αυτοτελούς φορολόγησης. Κατα τα άλλα κάποιοι φοροδιαφευγουν. Ρε ούστ!

Και κάτι τελευταίο. Αν ειναι όπως τα λέει και εχουμε εκροή 14δις στο τελευταίο δίμηνο(προφανως καπως έτσι είναι) τότε μιλάμε για έγκλημα κατα ων τραπεζών. Πως το άφησαν και πέρασε έτσι μαλακά; Δεν καταλαβαίνω τι σοι παιχνίδι παίζεται αλλά κάποιοι στο τέλος θα μετανιώσουν πολύ χοντρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου