Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Είδες η Πορτογαλία;-Yποβάθμιση στα σκουπίδια με αρνητικό outlook!

Θυμαστε που μας έφερναν την Πορτογαλια για παράδειγμα;
Ιδού τίέγινε με την Πορτογαλία που υπάκουε και ακολουθούσε το μνημόνιο της και ούρλιαζαν κακόφωνα οι εδώ υπήκοοι ΕΕ-ΔΝΤ.
Διαβαζω στο capital.gr
"Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας στην κατηγορία junk, προχώρησε την Πέμπτη η Fitch, προειδοποιώντας παράλληλα πως ενδέχεται να ακολουθήσουν νέες υποβαθμίσεις.

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας σε BB+ από BBB-, διατηρώντας αρνητικό το outlook, καθώς εκτιμά πως η ύφεση στη χώρα θα καταστήσει δυσκολότερη την επίτευξη των στόχων της πορτογαλικής κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, οι τεράστιες δημοσιονομικές ανισορροπίες της Πορτογαλίας, το υψηλό χρέος που παρατηρείται σε όλους τους τομείς της χώρας, καθώς και οι δυσμενείς μακροοικονομικές προοπτικές δεν δικαιολογούν πλέον την διατήρηση του investment-grade στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας.

Εξάλλου, η Fitch εκτιμά πως οι εντεινόμενες οικονομικές πιέσεις στην Ευρώπη θα συμβάλλουν στην περαιτέρω συρρίκνωσης του ΑΕΠ της Πορτογαλίας το 2012, την οποία τοποθετεί γύρω στο 3%.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ύφεση καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος, ενώ επιδρά αρνητικά στην ποιότητα των τραπεζικών assets. H Fitch, διευκρινίζει ωστόσο πως η προσήλωση της πορτογαλικής κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος θα είναι ισχυρή και εκτιμά πως θα επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 5,9% φέτος.

Σημειώνεται ότι η Moody’ s υποβάθμισε την Πορτογαλία σε junk τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ η S&P επιβεβαίωσε τον Οκτώβριο το investment-grade της χώρας."



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου