Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Λυση με το λαό απέναντι να τους μισεί γίνεται;

Πάνε για σύγκρουση με το λαό λοιπόν με κυβερνηση κάποιου μάλλον σκληρου τεχνοκράτη που αφου δεν εχει στο μυαλό του την  πολιτική καρριέρα, δεν θα εχει κανενα πρόβλημα με οποιονδήποτε σκληρό ή άγριο τρόπο αντιμετώπισης κάθε αντιδρασης, ή με οποιοδήποτε αντιλαικό μετρο.
Ομως οι εκλογές θα γίνουν(οχι απαραίτητα τοτε που λένε, ισως να γινουν και νωρίτερα η λιγο αργότερα) και τοτε θα ανακαλύψουν οτι οι εφεδρειες τους όπως π.χ. η "αντιμνημονιακή" ΝΔ θα έχουν αποδυναμωθεί, ενω εκείνη της κυβερνησης"συνευθύνης" θα έχει καεί.
Δεν μπορω να καταλάβω πως ειναι δυνατόν να πιστευουν οτι μπορεί να γίνει οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση του λαού ή εντελώς κόντρα στη θέλησή του.
Σαν να ισχυριζεται καποιος επιχειρηματίας οτι θα αναπτυξει την εταιρεία του κανοντας πόλεμο στους εργαζόμενους του και αναγκάζοντας τους ουσιαστικά να μισήσουν την επιχείρηση!
Ο λαός τους απεχθάνεται και όσο περναει ο καιρός το πραγμα γινεται όλο και χειρότερο.
Μηπως θα έπρεπε να σκεφτουν πως η Δημοκρατία δεν είναι απλά ενα δικαιο πολιτευμα, αλλα ειναι και λειτουργικό.
Ειναι ηλίου φαεινότερο ότι όσο μαίνεται πόλεμος εναντίον της εργασίας και των πολιτών οι πολίτες θα απαντούν και θα αμύνονται με κάθε τρόπο. Σε συνθηκες πολέμου το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει ό,τι και να κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου