Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ψύχραιμες σκέψεις για το δημοψήφισμα- Και εκλογές και δημοψήφισμα και πιο πολύ ισχυρό λαικό κίνημα

Καλο ειναι μετα τις πρώτες αντιδράσεις, να κανουμε διακρίσεις ανάμεσα στα ΟΧΙ που λένε στο δημοψήφισμα τα πολιτικά κόμματα αλλά και εμείς οι ίδιοι σαν απόψεις.
Δεν εναι ίδιοι οι λόγοι που δεν θελει το δημοψήφισμα η ΝΔ με τους λόγους που δεν το θέλει η Αριστερά και οι προοδευτικοί άνθρωποι. Ας μην μπαινουμε όλοι στο ίδιο τσουβαλι γιατί θα μπερδεψουμε και τους εαυτούς μας.

Η ΝΔ ανάμεσα στους σωστούς λόγους που προβάλει για να κερδίσει το ακροατήριο προσπαθεί να κρύψει τον κύριο και βασικό που είναι το ότι δεν θέλει να δεσμευτεί αν βρεθεί στο τιμόνι από ένα ισχυρό ΟΧΙ στο νεο μνημόνιο.

Και εκλογές και δημοψήφισμα και κυρίως ισχυρό και οργανωμένο λαικό κίνημα

Τα κόμματα της Αριστεράς όμως θεωρούν οτι ο λαός πρέπει να πάρει το λόγο διώχνοντας αυτη την επικινδυνη και δουλική κυβερνηση, αλλά και στο θέμα μας οτι δεν πρέπει να εκβιαστεί και να αναγκαστεί πιεζόμενος να πει ΝΑΙ στη σφαγή του. Ολοι ξερουμε οτι αυτό θα επιχειρηθεί. Η Αριστερά όμως δεν είναι δήθεν αντιμνημονιακή όπως η ΝΔ, αλλά παρά τις διαφορές που υπάρχουν βρίσκεται απέναντι και στα μνημόνια και στους εφαρμοστικούς νόμους, μεσοπρόθεσμα, μακρυπρόθεσμα κλπ. αλλά και βαζει μια άλλη προοπτική για την πορεία της χωρας. Επομένως η Αριστερά δεσμευεται από το ίδιο της το πρόγραμμα που δεν εχει αιχμή την "αναδιαπραγμάτευση" γενικά όπως η ΝΔ ενω την ίδια στιγμή κοκορευεται οτι εχει ψηφίσει περισσότερους από τους μισούς νόμους του Μνημονίου.
Αλλο το ενα κι άλλο το άλλο λοιπόν.
Επίσης επειδή είναι  σίγουρο οτι το αποτέλεσμα θα είναι ΟΧΙ και μάλιστα πολύ ισχυρό το πιο πιθανό θα είναι η συνεχεια να είναι και εκλογές(αν και δεν εξυπακούεται κι ας λένε οι δηλώσεις, αφου το συστημα θα βγαλει κι άλλες λύσεις από το σακούλι) πιθανόν η δέσμευση να λειτουργεί και θετικά. Αν δηλαδή μπορούσε να συμβεί, ίσως η σωστή επιλογη να ήταν και εκλογές(γιατί ειναι δεδομένο οτι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει) αλλά και δημοψήφισμα ωστε αν προκύψει κάποιο πολιτικό έκτρωμα συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ να υπάρχει η δεσμευση για το "ποια πολιτική"
Αν και βεβαια αν ο λαός δεν μπορεί να επιβαλει την άποψή του πάλι θα υπάρξουν μεταφράσεις οτι δηλαδή το ΟΧΙ κάτω από την πίεση της δυσαρέσκειας προς το ΠΑΣΟΚ δεν εννοούσε αυτό αλλά κάτι άλλο...
Οπότε και εκλογές και δημοψήφισμα και κυρίως ισχυρό και οργανωμένο λαικό κίνημα.
Ζητάμε πολλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου