Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Με το ΠΑΜΕ στη Ρώμη

Επιστροφή από τη Ρώμη όπου  ταξιδέψαμε με την αποστολή του ΠΑΜΕ για τη σημαντική συμμετοχή στη Διεθνή μέρα Δράσης της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), για το νερό, την τροφή, το βιβλίο και τα φάρμακα).
Κάναμε ένα διάλειμμα λίγων ημερών από τα δικά μας με ένα ταξίδι εμπειρία!
Ηταν μια καλή  ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή με τα κινήματα στις άλλες ευρωπαικές (και όχι μόνο) χώρες, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, απόψεις για τους αγώνες και φυσικά να τραγουδήσουμε.
Στη συγκέντρωση και πορεία που κάναμε μαζί με τους Ιταλούς συναγωνιστές και τις άλλες αντιπροσωπείες από πολλές χώρες έξω από τα γραφεία του FAO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων) είδαμε ακούσαμε και μάθαμε πολλά.
Όπως το τί σημαίνει να διαδηλώνεις έξω από το κέντρο για να μην ενοχλείς την "εμπορική" κίνηση.
Πιο πολύ από όλα όμως νοιώσαμε πόσο σημαντικό είναι το να υπάρχει μέσα στο κίνημα μια ισχυρή πραγματικά ταξική φωνή και άποψη σαν αυτή του ΠΑΜΕ και πόσο μεγάλο πρόβλημα το να έχει αυτή η άποψη στριμωχτεί στη γωνία, όπως συμβαίνει στην Ιταλία και τις άλλες ευρωπαικές χώρες.







Μάλλον το ένοιωσαν και οι Ιταλοί αυτό βλέποντας το μπλοκ του ΠΑΜΕ να περνάει οργανωμένο και να φωνάζει "ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ" μπροστά από το Κολοσσαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου