Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Nα σπάσει ο αποκλεισμός του ΚΚΕ


Ανακοίνωση του Γρ.Τύπου του ΚΚΕ

«Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ, από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια είναι κραυγαλέος και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της πλήρους απουσίας, της απόλυτης συσκότισης. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η ΝΕΤ. Για ολόκληρες εβδομάδες και σε δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις ζώνες, πρωί και βράδυ, καθώς και στα κεντρικά δελτία, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, δεν προσκλήθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μετά από 15 – 20 ημέρες καλείται ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ για να κρατιούνται τα προσχήματα.

Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση του στοιχειώδους δικαιώματος του λαού να ενημερώνεται για τις θέσεις όλων των κομμάτων. Αυτό, συνιστά όχι μόνο αποκλεισμό μιας ακόμα φωνής, αλλά αποκλεισμό της άλλης άποψης που διατυπώνει το ΚΚΕ, η οποία είναι αντίθετη με τις θέσεις του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Αποκλείουν την άποψη που λέει την αλήθεια στο λαό για την καπιταλιστική κρίση και το ρόλο της ΕΕ, για το πώς πρέπει να οργανωθούν οι αγώνες και τι κατεύθυνση πρέπει να έχουν για να είναι αποτελεσματικοί, για το πού βρίσκεται η φιλολαϊκή διέξοδος.

Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πρέπει να σπάσει. Σ’ αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μάθει την αλήθεια ο λαός για τα βάρβαρα μέτρα που του επιβάλλουν, όλοι όσοι θέλουν να προχωρήσει η λαϊκή χειραφέτηση, να οργανωθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη. Ενάντια στον αποκλεισμό του ΚΚΕ πρέπει να σταθούν όλοι όσοι θεωρούν αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση».

1 σχόλιο: