Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία

Οργή και μαζική συμμετοχή χθες στη Μαγνησία, συνέλευση σήμερα στον Ασπρόπυργο, προετοιμασία για ταξικό αγώνα σε όλο τον κλάδο του Μετάλλου ("Διοργάνωση πανελλαδικής σύσκεψης όλων των σωματείων του μετάλλου, ώστε να οργανωθεί κοινός αγώνας απέναντι στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας του κλάδου" προτείνουν οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου μαζί βεβαια με το συντονισμό για λοινή δράση όλων των εργαζόμενων στα εργοστάσια του Μάνεση)

Οι εργάτες της Χαλυβουργίας σε Βόλο και Βελεστίνο απέρριψαν τις προτάσεις για μειώσεις μισθών(25% στην αρχή και 18% στη συνέχεια) και μένει να δούμε τη συνέχεια.

"Αντίθετο με τη νέα εργοδοτική πρόταση δήλωσε και το σωματείο που σήμερα θα μεταφέρει στην εργοδοσία την άρνησή του αυτή. Ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσει σε νέα Γενική Συνέλευση. Παρόντες στη ΓΣ ήταν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» αλλά και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σε χαιρετισμό του πριν ξεκινήσει η ΓΣ ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου, μετέφερε την απόφαση του σωματείου των εργαζομένων της επιχείρησης στον Ασπρόπυργο, να μη δεχτούν καμία αντεργατική πρόταση του Μάνεση. Τους κάλεσε να συμπαραταχθούν μαζί τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την επίθεση του βιομηχάνου και να παλέψουν για να υπερασπιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις."'γράφει ο Ριζοσπάστης.

Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας, ο συντονισμός της δράσης και η αλληλεγγύη των εργαζομένων σε κάθε κλάδο αλλά και συνολικά είναι βέβαια και δύσκολος και απόλυτα αναγκαίος.

Το σύνθημα "όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία" παίρνει χρόνο για να καταλάβουν όλοι τι εννοούσε στη βαθιά ουσία του.
Οι εξελίξεις θα είναι πραγματικό σχολείο για τη συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου