Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΝΤ:Εκτός τροχιάς η Ελλάδα-Αισιόδοξα στο 136% το χρέος το 2020-Ανάγκη νέων μέτρων

Με τίποτα δεν πρόκειται να γίνει διαχειρίσιμο το χρέος της Ελλάδας το 2020. Αυτό λέει το ΔΝΤ (και όχι μόνο...), ενώ οι "σκέψεις" και τα σχέδια για νέα μέτρα, νέο κούρεμα κλπ. έχουν αρχίσει ήδη και συζητιούνται πριν καλά καλά κλείσει το τωρινό πακέτο. 
Παρ' όλα αυτά ο Πρωθυπυργός μιλάει για τελευταίους κάβους και υπόσχεται καλύτερες μέρες σε 10 χρόνια(!), ενώ βλέπει ότι είναι φανερό ότι η Ελλάδα αλλάζει...
Έτσι το σωτήριο ετος ανάκαμψης, όλο και ξεμακραίνει, απο το 2012, στο '14...το 2016, 2022, 5832 κοκ.

Να τι γράφει το bankingnews.gr

ΔΝΤ: Στο 136% το χρέος

Το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020, έδειξε την Πέμπτη μια προκαταρκτική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και όπως αναφέρεται η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.
"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120 τοις εκατό του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση", δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, ο οποίος προτίμησε την ανωνυμία, αναφέρει το Reuters.
"Νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των υπαρχόντων 89", δήλωσε ο αξιωματούχος αναφερόμενος σε μια λίστα μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί και θα πρέπει να υλοποιηθούν προτού μπορέσει η ευρωζώνη και το ΔΝΤ να καταβάλει οποιαδήποτε δόση του δανείου έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα.
Εκτός από τις προβλέψεις για το χρέος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσπαθούν να υπολογίσουν το ποσό που θα χρειαστεί ακόμα η Αθήνα, αν αντί για το 2014 της δοθεί χρόνος μέχρι το 2016 προκειμένου να φτάσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5%, όπως είχε συμφωνηθεί τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου