Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο αξιολύπητος διευθύνων της Citigroup και το σπορ καπιταλισμός

Με τρομερή θλίψη πληροφορήθηκε η ανθρωπότητα ότι αποχώρησε από τη Citigroup ο διευθύνων σύμβουλος Βίκραμ Παντίτ.
Ο Βίκραμ ήταν στο τιμόνι της Τράπεζας τα τελευταία χρόνια κι έπαιξε σε όλες τις κρίσιμες σκηνές του γνωστού δράματος της χρεοκοπίας των "κοινοφελών" αυτών ιδρυμάτων των οποίων βέβαια καθόλου δεν ίδρωσε το αυτί  από τα αποτελέσματα της δράσης τους, αφού άλλος πλήρωσε στο τέλος το λογαριασμό.
Η Citigroup για παράδειγμα στοίχησε 34 ολόκληρα δις στους Αμερικανούς φορολογούμενους που την διέσωσαν, αλλά αφού ήταν τρίτη σε ενεργητικό τράπεζα των ΗΠΑ χαλάλι.
Η Τράπεζα τα πήγε εξαιρετικά και μετά τη διασωσή της και μια μέρα πριν παραιτηθεί ο Παντίτ ανακοίνωσε πτώση κερδοφορίας 88% σε σχεση με πέρσι για το τρίμηνο!

Για τις σπουδαίες υπηρεσίες του στον πλανήτη, το  έθνος και την Τράπεζα ο Βίκραμ Παντίτ πήρε ούτε λίγο ούτε πολύ...  200 εκατομύρια δολάρια μπόνους!!!

Επειδή μπορεί να μην το πιστεύετε ψάξτε το. Η είδηση υπάρχει παντού.

Ας είναι καλά όλα τα επί γης κορόιδα που ανέχονται ακόμα να τους πληρώνουν για να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους αλλάζοντας θέσεις μεταξύ τους στις διάφορες Παγκόσμιες Τράπεζες, επιχειρήσεις και κυβερνητικές θέσεις σα να μην τρέχει τίποτα.
Το σπορ αυτό λέγεται και καπιταλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου