Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Τίνος είναι η μηχανή ρε παιδιά;-1500 άτομα χρωστάνε 13δις!-184 offshore στο Κρανίδι!


Χωρίς περιττά λόγια δίνουμε το ζουμί από άρθρο του Γ.Δελαστίκ στο "Έθνος" αφήνοντας τους αριθμούς να μιλήσουν:


"Από τους περίπου 1.200.000 ανέργους που έχουμε στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, επίδομα ανεργίας παίρνουν μόνο... 185.870 άτομα! Είναι συγκλονιστικό, αν το σκεφθεί κανείς. Ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν παίρνουν ούτε καν επίδομα ανεργίας!

....
Οι 1.500 μεγαλύτεροι οφειλέτες του Δημοσίου οφείλουν το απίστευτο ποσό των 13 δισ. ευρώ. Βεβαιωμένες όφειλες. Πόσα εισέπραξε το υπ. Οικονομικών και οι υπηρεσίες του από αυτούς; Μόνο κάτι περισσότερο από το... 1 τοις χιλίοις, το ένα χιλιοστό των οφειλομένων -19 εκατ. ευρώ όλα κι όλα! Χρωστούν 13 δισ. και το κράτος τους παίρνει 19 εκατομμύρια. ....
Το υπ. Οικονομικών προωθεί τις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων και IX αυτοκινήτων όσων Ελλήνων πολιτών χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από... 300 (ναι, τριακόσια μόνο) ευρώ!!! Υπάρχουν 830.826 πολίτες που χρωστούν από 300 ευρώ μέχρι 5.000 ευρώ. Υπάρχουν επίσης 23.096 οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 100.000 ευρώ ο καθένας. Οι 830.000 Έλληνες που απειλούνται με κατασχέσεις αν δεν πληρώσουν την εφορία, χρωστούν όλοι μαζί 1 δις ευρώ.
Αντιθέτως τα μόλις 23.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που το καθένα χρωστάει πάνω από εκατό χιλιάδες, χρωστούν το ιλιγγιώδες ποσό των... 48,6 δισ. ευρώ! Κι όμως η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ στήνει μηχανισμούς κατασχέσεων εναντίον 830.000 πολιτών για να εισπράξει 1 δισεκατομμύριο και δεν κυνηγάει τους 23.000 μεγαλοοφειλέτες για να εισπράξει 48 δισεκατομμύρια! Πρόκειται για απερίγραπτο αίσχος. Η κυβέρνηση εκβιάζει τους φτωχούς Έλληνες και αφήνει ανενόχλητους τους ζάπλουτους.....
.... Λίστα του ΣΔΟΕ  με τις 184 υπεράκτιες εταιρείες(184 offshore εταιρείες που εμφανίζονται στο Κρανίδι της Αργολίδας(!) να κατέχουν ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ με εκπροσώπους-βιτρίνα) που θα έπρεπε να ελεγχθούν δεν οδήγησε στην κινητοποίηση του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού για να κάνει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα ύστερα από δυόμισι μήνες, στο τέλος του 2012, να... παραγράφονται οι οποιεσδήποτε παρανομίες των 161 από αυτές τις offshore! Να δούμε αν μετά το άγριο «κράξιμο» του Τύπου θα ελεγχθούν τελικά αυτές οι υπεράκτιες εταιρείες."

Για να μην αναρωτιόμαστε σε ποιόν ανήκει "η μηχανή", δηλαδή το κράτος.

Και επειδή πολλοί μπορεί να καταλήξουν στο λάθος συμπέρασμα ότι "λεφτά υπάρχουν" κι επομένως αρκεί κάποιοι "τίμιοι" να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση να πουμε το εξής: Πολλοί το επιχείρησαν αλλά δε γίνεται. Όλοι αυτοί που κανείς δεν αγγίζει είναι αυτοί που έχουν τη "μηχανή" του κράτους στα χέρια τους. 
Η τους την παίρνεις και παίρνοντάς τους τη δύναμη, την εξουσία τους πολεμάς, ή κάνεις το κορόιδο και πληρώνεις ...γκρινιάζοντας που και που.

Τίνος είναι "η μηχανή" ρε παιδιά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου